Kadonneet virtuaalihevoset
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Kadonneet virtuaalihevoset

Virtuaalimaailmasta kadonneiden hevosten tietojen säilytyspaikka. Foorumi ei omista hevosten tietoja eikä niiden tekstejä.
 
PääsivuPääsivu  PortaaliPortaali  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisään  

 

 Ainomieli (s. 2010)

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
mattyViestien lukumäärä : 2
Join date : 02.05.2014

Ainomieli (s. 2010) Empty
ViestiAihe: Ainomieli (s. 2010)   Ainomieli (s. 2010) EmptyPe Toukokuu 02 2014, 14:43

Huom! Eri hevonen kuin Ainomieli (s. 2012)

Ainomieli
ei rekisterissä
rt suomenhevostamma 155cm
s. 19.10.2010
kasvattaja Sanna Kuikka (evm)
omistaja Puk, Rentun suomenhevostalli
ko heA, re 100, me 80

www.hopeaj.webs.com/aino.htm+&cd=6&hl=fi&ct=clnk&gl=fi" class="postlink" target="_blank" rel="nofollow">sivut Googlen välimuistissa

Ainomieli, myös Ainona tunnettu kaviokas on perus suomalainen, rauhallinen, rehti ja reipas. Aino on erittäin kiltti - josta syystä se on monen suosikki. Kiltteys kuitenkin katoaa, jos Ainoa häiritään kesken tärkeiden toimitusten, kuten ruokailun tai piehtaroinnin aikaan.

Hoitaessa Aino on varsin mukava. Se seisoo kiltisti paikallaan tai korkeintaan syö heinää tai muuta vastaavaa, mitä ruokaa nyt näköpiiriin sattuu ilmestymään. Aino sietää kaikenmoisia harjaajia ja harjoja - kovia, helliä ja varovaisia. Joskus ankeina sateisina päivinä työn odottaessa ulkona Aino yrittää pitkittää liikkeelle lähdön aikaa pullistelemalla, kuvitellen, ettei kukaan huomaa. Kuolaimet tamma nappaa kuitenkin aina moitteettomasti suuhunsa. Kaikista löytyy huonojakin puolia, Ainosta sellainen, ettei se voi sietää, jos joku kulkee sen kaulan ali, joten on suositeltavaa tallustella kiltisti tamman edestä.

Ratsastaessa Aino on reipas, eikä raippaa tarvita. Se liikkuu hienosti ja kuuntelee tarkasti apuja - ja on oppinut jättämään tarkoituksettomat sellaiset huomiotta. Aino ei ole mikään mestari. Koulua väännetään helpon A:n tasolle ja esteitä hypätään 100 cm asti, mutta mitään jättiesteitä ei ylitetä tai koulua väännetä GP-luokissa. Maastossa Aino on varma ja sopii aloittelijoillekkin. Se ei hätkähdä vähästä. Taivaalta pitäisi tippua sammakoita, jotta Ainon saisi nelistämään karkuun. Tamma pysyy helposti käsissä eikä lähde kisaamaan toveriensa kanssa.

Sukutaulu
i. Pyöveli (rn 156cm) - evm
ii. Kuolon Henkäys - evm
iii. Narri - evm
iie. Kultainen Kielo - evm
ie. Yksinäinen Pisara - evm
iei. Puhuri - evm
iee. Unikko - evm

e. Kuuratar (rn 150cm) - evm
ei. Tornado - evm
eii. Tulennielijä - evm
eie. Amandas - evm
ee. Kuuran Tiuku - evm
eei. Ruuti - evm
eee. Kuurankukka - evm

i. Pyöveli on ruunikko, 156cm korkea ja komea ori. Pyöveli on syntyt Suomessa eräälle yksityistallille, jossa se eli hevosenelämää. Kolmivuotiaana ratsutetun Pyövelin lahjakkuus kouluratsastukseen huomattiin melkein heti; kapasiteettia orilta löytyi, mutta ikävä kyllä omistajat eivät saaneet aikaiseksi kouluttaa Pyöveliä kovinkaan korkealle. Yleispainotteinen lopulta. Pyöveli on jättänyt tähän mennessä jälkeensä kolme jälkeläistä.

ii. Kuolon Henkäys oli erittäin hieno ja aikansa tunnetuimpia suomenhevosia jalostuspuolella. Kuolon Henkäys syntyi ja kasvoi maatilalla, jossa sitä pidettiin aluksi työhevosena. Sillä ratsastettiin aluksi vain pellolle ja takaisin, ja silloinkin ratsastajina toimivat talon pikkulapset. Maatilan joutuessa huutokauppaan Kuolon Henkäys myytiin asiantuntevaan ratsukotiin, jossa siitä koulutettiin ratsu. Ori oli erittäin hyvä kouluhevonen, ja se perjäsi myöskin esteillä. Tämä hieno hevonen on 20 hevosen isä, ja se kuoli 30-vuoden iässä vanhuuden jalkavaivoihin.

ie. Yksinäinen Pisara oli myöskin todella hieno hevonen, joka syntyi yhdessä aikansa hienoimmista suomenhevossiittolassa. Tämä hieno ja kiltti hevonen oli ratsastessa erittäin reipas ja tarkka, muttei antanut myöskään mitään ilmaiseksi. Yksinäinen Pisara myytiin ratsutettuna yksityiskotiin, jossa se myöhemmin varsoi monta hienoa varsaa. Yksinäinen Pisara kuoli kunniakkaasti 26-vuoden iässä kotilaitumellaan.

iii. Narri oli aikoinaan yksi komeimpia suomenhevosia, joita käytettiin jalostukseen. Säkäkorkeus oli herralla 157cm ja oli hieman jykevä rakenteeltaan. Painottui suurimmaksi osaksi kouluratsastukseen vaikka kilpailikin muutamat estekilpailut urallaan. Herra pärjäsi oikein hyvin kouluradoilla ja se muistetaankin kunnianhimostaan sekä tahdosta voittaa. Jälkeläisiä ori on jättänyt jälkeensä 15 kappaletta, joista suurin osa painottunut täysin kouluratsastukseen.

iie. Kultainen Kielo majaili koko elämänsä maatilalla kahden pienen ponin kanssa. Kesät ne laidunsivat ja talvet asuivat pihatossa. Tammalla oli säkäkorkeutta ainoastaan 150cm ja oli muutenkin todella pienikokoinen. Tammalla ei koskaan kilpailtu eikä juuri ratsastettukkaan. Yhden varsan tämä tamma on kuitenkin saanut aikaa ja siitä tulikin yksi hienoimmista jalostusoreista.

iei. Puhuri asusteli sen aikaisessa hienossa suomenhevossiittolassa. Ori kilpaili kunniakkaasti sekä esteillä, että koulussa. Sijoittui monet kerrat ja siitä jos jostain tämä herra nautti täysin siemauksin. Orilta löytyi säkäkorkeutta 155cm. Jälkeläisiä herra saattoi maailmaan monta kappaletta, kaikista ei ole edes varmuutta. Osa varsoista jatkoi isänsä jalanjälkiä kilpailemalla ja voittamalla, osa taas myytiin pihakoristeiksi.

iee. Unikko asusteli samalla tallilla kuin Puhuri. Tamma painottui este/kouluratsastukseen, mutta joutui jättämään kilpauransa jo 10-vuotiaana aina uusiutuvan jännevamman vuoksi. Tamma jäi talliin ainoastaa jalostuskäyttöön. Se teki 6 hienoa varsaa, jotka kilpailivat kisakentillä maineikkaasti. Kaksi varsoista ovat kärsineet myös jännevammoista. Säkää neidiltä löytyi 156cm. Tamma kuoli ollessaan 27 vuotias.


e. Kuuratar on hyvin kaunis ja arvonsatunteva suomenhevosneiti, joka on painottunut yleisratsastukseen. Kuuratar on väriltään ruunikko ja säkäkorkeudeltaan 150cm. Kuuratar syntyi yksityistallille ja kasvoi rakastavassa ympäristössä. Aluksi Kuurattaresta kaavailtiin ratsastuskouluratsua, mutta herkkyytensä vuoksi todettiin, ettei se sovi vaihtelevaan ympristöön. Siksi hevosen omistaja alkoi kilpailla hevosellaan koulussa sekä esteillä. Erittäin hienon kilpailu-uran kilpaillut hevonen on vaikea ratsastaa, mutta se kiintyy todella syvästi hoitajaansa. Kuurattarella on tällä hetkellä kaksi varsaa, joista molemmat ovat lähteneet maailmalle.

ei. Tornado oli kilttiäkin kiltimpi suomenhevosori. Tornado syntyi yksityiskotiin, jossa sitä kohdeltiin hyvin alusta asti. Siksi ori oppi luottamaan ihmiseen, eikä se nähnyt syitä vastustaa ihmisen tahtoa. No, paitsi silloin kun näköpiirissä oli kauniita tammoja... Vaikka ori saattoi kotona hermoilla tammojensa perään, niin kilpailuissa Tornadon hermot olivat pettämättömät. Se ei välittänyt juuri mistään muusta kuin omasta suorituksestaan. Tämä hieno kilpahevonen ja rakastava ystävä jätti tämän maailman 32-vuoden iässä jätettyään jälkeensä 5 hienoa varsaa.

ee. Kuuran Tiuku oli erittäin varma ja itsepäinen ruunikko suomenhevonen. Se syntyi myöskin suomenhevossiittolaan, mutta ei saanut paljoakaan huomiota, sillä samaan aikaan tallissa oli kaksi muuta varsaa paljon paremmista suvuista. Kuuran Tiuku ei siis saanut varsa-aikoinaan paljoa huomiota ihmiseltä, vaan sen sosiaalistaminen jäi hyvin vähälle. Ratsukoulutuksen alettua Kuuran Tiuku myytiin yksityisihmiselle. Siellä se koulutettiin loppuun asti, ja siirrettiin ratsastuskoulukäyttöön. Kuuran Tiuku oli todella varma ratsu, mutta valitettavan itsepäinen tapaus. Tämä hevonen sai vain yhden varsan, ennenkuin se 24-vuoden iässä nukutettiin pois.

eii. Tulennielijä oli todella suuri (163cm) suomehevosorii. Herralla oli mainio suku joka kilpaili ahkerasti koulupuolella. Orii menestyi todella hyvin vaativissakin luokissa. Ori eli nuorella neitokaisella hyvin pitkään, kunnes neitokainen myi oriin jalostuskäyttöön. Ori astui 12 tammaa, joista 10 synnytti terveet varsat. Ori kuoli ollessaan vain 18 vuotias sydänkohtaukseen.

eie. Amandas oli puolestaan esteille painottuva neitokainen. Säkäkorkeutta neidiltä löytyi 155cm. Tamma oli rakenteeltaan kevyt ja siro. Se oli todella ketterä esimerkiksi estekilpailuiden uusinnoissa ja peittosi helposti esimerkiksi raskasrakenteisemmat suomenhevoset. Menestyi kilpailuissa muuten hyvin, mutta oli kova kolistelemaan jalkojaan, joten puomeja tippui alas ihan tamma omista huolimattomuusvirheistä johtuen. Jälkeläisiä tamma saattoi maailmaan 5 kappaletta.

eei. Ruuti asusteli vanhalla parilla maatilalla ihan vain pihakoristeena. Orilla ajeltiin silloin tällöin kärryillä ja reellä, mutta suurimman osan ajastaan se laidunsi. Kaverina oriilla oli tallikissa. Ne viihtyivät todella hyvin yhdessä. Ruudin tarkkaa säkäkorkeutta ei tiedetä.

eee. Kuurankukka asusteli pienellä yksityistallilla maalla. Tammalta löytyi säkäkorkeutta 152cm. Tamma kilpaili elämänsä aikana ainoastaan muutamat kilpailut. Tamma sai elämänsä aikana yhden varsan joka sekin oli vahinkotapaus. Kuoli 20 vuotiaana omalle laitumelleen.

Jälkeläiset
t. Rentun Marjasidär (s. 13.3.2011)
t. Rentun Pääskynen (s. 9.5.2011)

Kilpailut
KRJ 16kpl
26.02.2011 http://www.murunen.net/ratsut/kisat/krj009.htm heA 3/50
26.02.2011 http://www.artonbelggarit.com/cecam/krj26.htm heA 3/40
02.03.2011 http://shadiya.zzl.org/krj10.html heA 5/40
05.03.2011 http://www.lasileija.net/v/k/krj165.php heB 3/50
31.03.2011 http://eripura.net/crash/kisat/krj013.htm geA 4/60
02.04.2011 http://eripura.net/crash/kisat/krj015.htm heA 4/60
05.04.2011 http://eripura.net/crash/kisat/krj018.htm heA 6/60
25.04.2011 http://nennan.net/hip/toiminta/kisat/krj46.php heB 3/50
26.04.2011 http://koti.terrieri.net/harhapolku/k/krj2.html heB 1/40
27.04.2011 http://koti.terrieri.net/harhapolku/k/krj3.html heB 2/40
11.05.2011 http://kauhumieli.net/virtuaali/kisat/krj01.htm heB 3/30
12.05.2011 http://kauhumieli.net/virtuaali/kisat/krj02.htm heB 4/30
16.05.2011 http://kauhumieli.net/virtuaali/kisat/krj06.htm heB 5/30
05.07.2011 http://www.lasileija.net/v/k/krj287.php heB 6/50
06.07.2011 http://www.lasileija.net/v/k/krj288.php heB 4/50
14.07.2011 http://www.lasileija.net/v/k/krj295.php heA 2/50

ERJ 18kpl
02.04.2011 http://nennan.net/hip/toiminta/kisat/erj30.php 100cm 5/50
03.04.2011 http://www.ruuturaita.net/lime/kisat/erj/erj31.htm 100cm 2/40
11.04.2011 http://katvusto.webs.com/newrace/ERJ5.htm 100cm 1/30
11.04.2011 http://katvusto.webs.com/newrace/ERJ5.htm 100cm 2/30
26.04.2011 http://vaniljaan.webs.com/seranewb/erj14.htm 100cm 3/40
28.04.2011 http://ensilumi.net/riiviot/erj28.php 100cm 5/50
17.05.2011 http://www.eljugodenaranja.org/louves/2011/erj2.htm 80cm 9/100
16.05.2011 http://farconner.webs.com/erj2.htm 100cm 8/79
25.05.2011 http://www.freewebs.com/fektas/kilp/erj03.html 80cm 5/30
29.05.2011 http://www.freewebs.com/toivoto/erj20.htm 90cm 2/60
31.05.2011 http://www.freewebs.com/toivoto/erj22.htm 90cm 1/30
27.06.2011 http://tynde.net/wd/ERJ05.htm 60cm 1/100
02.07.2011 http://www.freewebs.com/vanillawbs/erj2.htm 100cm 1/40
03.07.2011 http://www.freewebs.com/vanillawbs/erj3.htm 100cm 4/40
09.07.2011 http://hengenvaara.webs.com/0/ERJ003.htm 70cm 5/40
10.07.2011 http://hengenvaara.webs.com/0/ERJ004.htm 80cm 5/40

MEJ 14kpl
06.03.2011 http://niitti.net/fenton/mej30.html 80cm 3/16
21.04.2011 http://www.nuikki.net/inverness/ala/mej/1.php 60-80cm 3/24
07.05.2011 http://kkbailador.webs.com/Maastoesteet/maraton/07.htm 60cm 2/28
09.05.2011 http://kkbailador.webs.com/Maastoesteet/maraton/09.htm 60cm 4/28
19.05.2011 http://www.nuikki.net/inverness/ala/mej/4.php 60-80cm 1/7
12.05.2011 http://kkbailador.webs.com/Maastoesteet/maraton/12.htm 80cm 6/37
13.05.2011 http://kkbailador.webs.com/Maastoesteet/maraton/13.htm 80cm 1/37
16.05.2011 http://kkbailador.webs.com/Maastoesteet/maraton/16.htm 60cm 1/33
16.05.2011 http://kkbailador.webs.com/Maastoesteet/maraton/16.htm 80cm 6/44
23.05.2011 http://kkbailador.webs.com/Maastoesteet/maraton/23.htm 60cm 1/33
24.05.2011 http://kkbailador.webs.com/Maastoesteet/maraton/24.htm 60cm 5/33
26.05.2011 http://kkbailador.webs.com/Maastoesteet/maraton/26.htm 80cm 1/44
28.05.2011 http://sring.webs.com/h/mej10.htm 70cm 4/29
29.05.2011 http://sring.webs.com/h/mej11.htm 70cm 5/30
Takaisin alkuun Siirry alas
 
Ainomieli (s. 2010)
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Kadonneet virtuaalihevoset :: Suomenhevoset :: Tammat-
Siirry: