Kadonneet virtuaalihevoset
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Kadonneet virtuaalihevoset

Virtuaalimaailmasta kadonneiden hevosten tietojen säilytyspaikka. Foorumi ei omista hevosten tietoja eikä niiden tekstejä.
 
PääsivuPääsivu  PortaaliPortaali  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisään  

 

 Hirnina KIR

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
MeeriN.Viestien lukumäärä : 13
Join date : 17.03.2014

Hirnina KIR  Empty
ViestiAihe: Hirnina KIR    Hirnina KIR  EmptyTo Toukokuu 01 2014, 07:49

Hirnina KIR "Hikka" VH03-018-8310 (VH-38310)
Synt. 29.12.06, ikä
Suomenhevostamma, 152 cm, rautias
Kasv. siisii., Kirveltäjä - om. Valhalla
Helppo A - 90 cm
Koulupainotus

Hikka on Kirveltäjän kasvattama kaunis koulusuokki, jolla on jos jonkinlaisia kokemuksia. Valhallaan kiltti tamma päätyi kasvattajan otettua tuolloin jo hieman ikää saavuttaneen tamman uudelleen myyntiin edellisen omistajan laiminlyöntien takia. Nyt tamman tulevaisuudenkuvaan kuuluu aktiivinen kisailu sekä YLA:n ja KRJ:n laatuarvostelutilaisuudet.

Luonnekuvaus

Hirnina on yleisrauhallinen ja yhteistyöhaluinen hevonen. Järkevä raudikkotamma on mukava ratsastaa. Äärimmäisen äidillinen tamma on mukava tuttavuus, ja Hikalta löytyy kärsivällisyyttä jaettavaksi muillekkin. Kun ihminen ensimmäisen kerran näkee Hirninan, katsahtaa tamman lempeitä silmiä, hän tuumaa useinkin: "Mikä nallekarhu, tekisi mieleni oikein halata". Seurallinen suomenhevonen viihtyy niin ihmisten kuin muiden hevostenkin seurassa, ja tuskinpa voi hevostyttö kuvitellakkaan parempaa kuin hiljainen hetki yhdessä suloisen tamman kanssa, hevosen nauttiessa rapsutteluista täysin siemauksin. Rauhalliset käyntimaastot ilman satulaa onnistuvat Hikan kanssa loistavasti, sillä tamma ei ota turhia paineita mistään eikä myöskään säikähtele hevillä.

Hoidettaessa Hikka on varsin mallikelpoinen tapaus. Se ei turhia häsläile, toivottaa vain tulijan tervetulleeksi lempeällä pukkaisulla ja tutkii, onko tulijalla jotakin tarjottavaa hänelle. Hikka ei ole sinällään ahne, ja jos se toteaa ettei vieraalla ole mitään, se tyytyy kohtaloonsa ja katsoo tätä kuin kysyen, mitä haluat minun seuraavaksi tekevän. Oikein hellyydenkipeällä päivällä Hirnina saattaa kerjäillä rapsutuksia ja silittelyjä. Kun Hikkaa harjaa sään kohdalta, se huokaisee usein ja rentoutuu. Kavioiden puhdistaminen sujuu kuin vettä vain, eikä satuloiminenkaan tuota ongelmia - joskus tosin täytyy vähän pullistella, ei sitä nyt ihan liian kiltti saa olla.

Taluttaessa Hirnina kävelee nätisti ihmisen rinnalla. Sen askeleet ovat pitkät ja reippaat, ja taluttaja saa toisinaan tehdä töitä pysyäkseen rouvan mukana. Se ei turhia tempoile taikka riehu, ja pienemmätkin voivat sitä talutella - sillä ehdolla että pysyvät Hikan reippaiden askeleiden tahdissa.

Kun Hikan selkään nousee, tamma on heti valmiina lähtöön. Kiltti ja kuuliainen luonne sekä mukavat askellajit tekevät Hikasta mukavan ratsun. Jossakin rouvan pääkopassa kuitenkin on sellainen ilkikurinen pilke, ja toisinaan, mikäli Hirnina sille päälle sattuu, saattaa ratsastaja päätyä oikeaan pinteeseen sen kanssa. Kun Hikka on itsepäisellä tuulella, sitä saa ajaa eteen mutta pidätteet eivät mene läpi, sen kanssa saa vääntää ja kääntä vaikka kuinka kauan ennen kuin se suostuu menemään esimerksiksi pohkeenväistöä. Onneksi Hikka on pääsääntöisesti kovin miellyttämisenhaluinen tamma, jolla on varsin mukava ratsastella. Reipas Hirnina kulkee eteen pienillä avuilla, ainakin normaalisti, eikä sen keskittymistä häiritse juurikaan mikään. Kiima-aikaisin tosin orit kiinnostaisivat valtavasti.

Koulua ratsastettaessa Hikka vastaa oikein annettuihin apuihin helposti. Jos se hämmentyy esimerkiksi siitä, että ratsastaja potkii sitä eteenpäin ja vetää samalla ohjista, se yleensä pysähtyy ja toisinaan peruuttaa. Tamma taipuu kauniisti ja hakeutuu mukavasti kuolaintuellekkin.

Esteillä tamma on kyllä innokas, mutta aina se ei aivan tahdo tajuta, että miksi ihmeessä nyt pitäisi kääntyä tuolle esteelle kun tuo toinen on lähempänä. Hikka on viisas tamma, ja korjaa yleensä ratsastajan tekemät pienet virheet, mutta ilmaiseksi se ei anna mitään. Alkutunnista lähtien Hirninaa pitää ratsastaa, jotta se myöhemmässä vaiheessa toimii kunnolla. Hypyt ovat kuitenkin pehmeitä ja ilmavia, kunhan rouvan vain vauhtiin saa. Hikalla on suuret askeleet, ja sen kanssa kannattaa ottaa mielummin pidempi tie kuin kääntää mahdollisimman tiukasti, jolloin hevosen askeleet saattavat seota ja tuloksena on huno hyppy.

Maastossa Hirnina on oikein rauhallinen kaveri. Se on jokaisen maastoratsastelijan unelma siinä mielessä, että se porskuttaa iloisesti eteenpäin päästellen huvittavia tuhahduksia, mutta jos jotakin omituista sattuu, se ei säiky sitten millään. Hirnina koettaa harvemmin ryöstää käsistä, ja se on helposti hallittavissa myös maastossa taikka maastoesteillä.

Muiden hevosten seuraan Hikan voi huoletta päästää. Seurallinen tamma pitää kyllä huolen siitä, että nuoremmat väistävät sitä silloin kun se on menossa syömään, eikä anna rääpäleiden hyppiä silmilleen, mutta nauttii saadessaan peuhata nuorempiensa kanssa.

Eläinlääkärit ja kengittäjät kehuvat usein tamman rauhallisuutta. Hikka ei välitä tuon taivaallista, jos eläinlääkäri sattuu antamaan sille rokotteen eikä sitä kiinnosta pahemmin kengittäjänkään touhut. Oikea unelmahevonen, etten sanoisi!

Sukuselvitys

i: Taikakuun Leiskaus sh, kadonnut
ii: Hra. Huiskaus sh KTK-II, YLA1, kadonnut
iii: VIR MVA Ch Taikatuulen Ryöväri sh
iie: Metsätähden Kuiskaus sh KTK-III
ie: Eksyksissä SN sh, kadonnut
iei: PP Pikku-Ukkonen sh, kadonnut
iee: Donnan Ajatus sh

e: Taikakuun Hieroglyfi sh, kadonnut
ei: Sinuhe Egyptiläinen sh, kadonnut
eii: VIR MVA Ch Kuujärven Merirosvo sh, KTK-I
eie: Anteeksiantamaton sh, kadonnut
ee: Taikakuun Hiekkamyrsky sh
eei: Lavinian Hiekkakakku sh, kadonnut
eee: Veeran Taikahansissi sh, kadonnut

Suvussa myös:
eiiiii. VIR MVA Ch Taikatuulen Ajatus KTK-III
eiiiie. VIR MVA Ch Kuujärven Kaunis Veera KTK-III
eiiiei. VIR MVA Ch Hallusinaatio KTK-III
eiiiee. Ch Metsätähden Taika KTK-III

Hikan suku edustaa vanhempaa suomenhevoslinjaa, josta löytyy niin menestyneitä kilpahevosia kuin rauhallisempaa elämää viettäneitä harrasteratsun virkaa toimittaneita suomenhevosia. Harmillisesti suurin osa sukulaisista on päässyt katoamaan vuosien saatossa.

Jälkeläiset

10.01.08 - t. Nolemin Vandalismi, i. VIR MVA Ch Keijulammen Elitismi SLA-III - om. Valhalla
09.02.08 - t. Nolemin Hupputyttö, i. DWS'S Naamiomies - om. Viehättävä

Kilpailukalenteri

KRJ Cup
15.01.08 - Kutsu - Helppo B - 68/316
15.01.08 - Kutsu - Helppo A - 12/298

KRJ
11.01.08 - Kutsu - Helppo B - 05/160 (92.627%)
24.01.08 - Kutsu - Helppo A - 01/185
25.01.08 - Kutsu - Helppo A - 09/185
25.01.08 - Kutsu - Helppo C - 03/295 (70.82%)
31.01.08 - Kutsu - Kür Helppo A - 10/100
08.02.08 - Kutsu - Helppo C - 05/30
10.02.08 - Kutsu - Helppo B - 06/30 (81.497%)
10.02.08 - Kutsu - Helppo B - 02/40

ERJ
13.01.08 - Kutsu - 40-50 cm - 09/40

MSY
10.02.08 - Kutsu - Hevostammat - PUN1, BIS2

Valmennuskalenteri

06.08.2009 - yksityisvalmennus, valmentajana auro-ra / kouluvalmennus
Päätimme keskittyä valmennuksessa lähinnä täsmällisiin siirtymisiin sekä hyviin askellajeihin. Käynnissä kokeilimme ensin tamman venymis- ja kokoamisrajoja, ja löysimmekin hetken venyttelyn jälkeen varsin mallikkaan lisätyn käynnin, eikä kokoaminenkaan juuri tuottanut ongelmia.
Ravissa tulitte keskiympyrälle, ja asetin ympyrän uralle neljä laatikkoa jakaen sen näin ikäänkuin neljään osaan. Tarkoituksena oli, että joka toisen osan tulette perusravissa ja joka toisella lyhennät Hikan ravin mahdollisimman kootuksi säilyttäen kuitenkin tahdin ja hyvän poljennan. Tammalta löytyi oikein mukava koottu ravi, enkä juurikaan löytänyt harjoituksesta moitteen sijaa. Kun vaihdoimme kootut pätkät lisättyyn raviin, alkoivat pidätteet kadota tamman mielestä. Se olisi mieluummin kaahottanut koko ympyrän lisättyä ravia, mutta antautui kuitenkin melko nopeasti uudelleen ja teki oikein hyviä, pehmeitä siirtymisiä lisätystä ravista perusraviin.
Välikäyntien jälkeen palasitte ympyrälle kootussa käynnissä. Tarkoituksena oli nostaa kootusta käynnistä koottu laukka, laukata noin puoli kierrosta ympyrällä ja siirtää hevonen takaisin käyntiin. Ensimmäiset siirtymiset venyivät jonkin verran, mutta lopulta alkoivat nämäkin sujua kuin leikiten. Tunnin loppuun saitte laukata vapaasti käyttäen koko kenttää, jolloin tamma pääsi venyttämään itseään kaiken kokoamisen ja pikkupiipertämisen jälkeen. Todella kyvykäs tamma, odotan mielenkiinnolla näkeväni teidät kilparadoilla !
Takaisin alkuun Siirry alas
 
Hirnina KIR
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Kadonneet virtuaalihevoset :: Suomenhevoset :: Tammat-
Siirry: