Kadonneet virtuaalihevoset
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Kadonneet virtuaalihevoset

Virtuaalimaailmasta kadonneiden hevosten tietojen säilytyspaikka. Foorumi ei omista hevosten tietoja eikä niiden tekstejä.
 
PääsivuPääsivu  PortaaliPortaali  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisään  

 

 tamma Cailin Cinnamon

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Jenna S.
Vierailijatamma Cailin Cinnamon Empty
ViestiAihe: tamma Cailin Cinnamon   tamma Cailin Cinnamon EmptyMa Huhti 14 2014, 04:16

www.freewebs.com/greenwich/cinna.html+&cd=1&hl=fi&ct=clnk&gl=fi&client=firefox-a" class="postlink" target="_blank" rel="nofollow">Välimuistissa

Cailin Cinnamon

Virallinen nimi: Cailin Cinnamon
Rekisterinumero: VH-50894
Kutsumanimi: Cinna
Koulutus: ko:vaB re:70cm
Rotu+skp: connemaratamma
Painotus: koulu
Syntymäaika: 28.08.2008
Kasvattaja: Adrew Lloyd, IRE
Säkäkorkeus: 142cm
Omistaja: Fancy
Väri+merkit: rnvkko
Kotitalli: Greenwich

Luonnekuvaus

Cailin Cinnamon, tutummin Cinna on ”mukavan värinen ja herttainen poni neiti”. Sitähän se onkin! Cinna on aika rauhallinen tapaus, mutta sillä on välillä känkkäränkkä päiviä. Vaikka se onkin rauhallinen, Cinna ei todellakaan ole laiska! Se kulkee reippaasti, muttei ole hösläämässä joka suuntaan. Cinna on vielä nuori, mutta todella oppivainen neiti. Tämä koulupainotteinen tamma osaa jo vaikeampiakin liikkeitä, eivätkä esteetkään tuota hankaluuksia. Lapset, varsinkin pienet (alle 7v.) ja pienet koirat ovat Cinnasta pelottavia. Toisaalta, sitä kiinnostaisi mennä leikkimään, mutta toisaalta ne ovat taas kovin pelottavia. Cinna kuitenkin tottelee, kunhan kunnolla käskee. Hetken voi olla kinaa ”onko pakko” mutta kunhan on päättäväinen, se nöyrtyy, ja ongelma ratkeaa. Cinna on kuitenkin tottelevainen ja lempeä, eikä pienet virheet häiritse sitä.

Cinna ei yleensäkkään välitä ympärillä tapahtuvasta, varsinkaan jos se on karsinassa. Joskus se saattaa kurkata, mitä tapahtuu, mutta yleensä huokaisee vain syvään. Suurimman osan ajasta, Cinna katselee iloisena, kun lähestyt sen karsinaa. Joskus neidillä on huonompi päivä (kuten meillä kaikilla) ja se mulkoilee karsinan perältä. Cinna ei kuitenkaan pure tai potki, joten se vain uhmailee. Joskus, jos sitä todella ärsyttää, se on jopa voinut vilauttaa hampaitaan, mutta yleensä se on iloinen ja rauhallinen poni. Hoidettaessa Cinna nuokahtelee. Se lepuuttaa takajalkaansa, ja yleensä sen alahuuli lerpattaa rentona. Cinna nauttii harjaamisesta, ja se viihtyykin hienosti paikallaan. Vaikka ovi olisikin hieman auki, Cinnalla ei ole kiire minnekkään, vaan se pysyy harjaajan vieressä. Cinnan pää on arka, ja se kannattaa harjata hellästi. Jos Cinnan mielestä harjaat liian lujaa, se nykäisee päänsä pois, ja nostaa sen ylös. Se antaa tosin jatkaa pian, eikä muistele pahalla. Cinna antaa harjata mahan alta, eikä potkimisvaaraa ole. Mutta kuten kaikkien hevosten kanssa, kannattaa olla varovainen. Cinna rakastaa nameja, ja saattaa kuolailla takin ihanasti, jos sillä on epäilystäkään, että taskuissa voisi olla nameja. Se on oikea herkkusuu, ja kaikki – jopa muutkin kuin herkut – menevät sisään. Harjapakkia se ei kolhinut, mutta harjoja on kiva maistella. Cinnan kanssa kavioiden puhdistus voi aluksi tuntua rankalta. Jos kavioon vain iskee kiinni, Cinna on sitä mieltä, että jalkaa ei nosteta. Jos taas kättä liu’uttaa jalkaa pitkin, ja nojaa siihen hellästi, Cinna nostaa jalan. Se pitää jalkaa nätisti ylhäällä, ja kannattelee jalkaa. Kengittäjä on Cinnasta tosin hieman pelottava. Se mulkoilee kengittäjää, ja kaikki äänet saavat sen säpsähtämään. Pikkuhiljaa se rauhoittuu, eikä suurempia ongelmia ole ollut. Eläinlääkärikin on ihan okei, kunhan se ei satu. Satuloidessa Cinna voi pullistella hieman, mutta kunhan sitä vähän kutittelee mahasta, maha pienenee kummasti. Cinna voi luimia vähän, mutta antaa olla. Vyö kannattaa kiristää loppuun aina vasta kentällä, koska se menee usein vielä muutaman reiän. Cinnan pää kun on hieman arka, se ei tykkää kun siihen kosketaan. Kunhan suitset pistää hellästi, eikä tee liian äkkinäisiä liikkeitä, kaikki menee hyvin. Taluttaessa Cinna kävelee reippaasti vieressä, eikä säpsähtele turhaan.

Ratsastaessa Cinna on eteenpäin pyrkivä, ja mukava, eikä yleensä turhempia tappeluita ole. Selkään noustessa Cinna seisoo usein nätisti paikoillaan, ja odottelee kärsivällisesti että saat hommat hoidettua. Kuitenkin siltä pitää heti pyytää reipas käynti, sillä se osaa myös lintsata. Kunhan Cinnalta pyytää jo aluksi eteenpäin pyrkivän askeleen, ja tottelevaisuuden, se näyttää taitonsa. Cinna on kuitenkin helppo ratsastettava, kunhan pitää pikkuasioista, kuten kulmien oikomisesta huolen. Cinna saattaa olla aluksi hieman jäykkä, ja ravi voi olla epämukavaa. Kunhan alkulämmittelyn tekee huolella, Cinnasta tulee kuin kuminauha, ja ravikin muuttuu huimasti! Cinna on nätisti kuulolla, ainakin jos siltä pyytää. Neiti huomaa, jos selässä ollaan epävarmoja, ja päättää itse, mitä kannattaa tehdä. Cinna saattaa ensin kokeilla (ainakin jos ratsastaja on uudempi) tarvitseeko kaikkea tehdä. Kunhan siltä tomerasti pyytää se tottelee. Kunhan Cinnan saa jo alkuun ymmärtämään, miten asiat tehdään, se on koko tunnin herkkä, eteenpäinpyrkivä ja miellyttävä. Muotoon Cinna menee helposti jos istunta on oikea, eikä sitä revitä suusta. Jos taas kädet heiluvat kuin pressu tuulella, voitte olla varmoja että Cinna kulkee pää taivaissa koko tunnin. Cinnan suu on todella herkkä, eikä sieltä saa repiä tippaakaan. Neiti tosin kulkee myös painoavuilla, jos se on kuulolla. Laukka nousee Cinnalta hienosti, ja sillä on hyvä tasapaino, joten kaikenlaiset kolikonpäällä kääntymiset onnistuu. Cinna osaa hieman vaativampiakin liikkeitä, vaikka tamman kanssa harjoitellaan vielä. Esteillä Cinna on välillä hiemankin eteenpäinpyrkivä, ja oikopolkuja menevä. Kisoissahan tämä on taas hyvä, mutta kotona pitää varmistaa että pidätteet ja muut avut menevät läpi. Neiti hyppää kuitenkin hienosti, ja ponnua löytyy. Vaikka Cinna onkin koulupainotteinen, esteetkin hoituvat. Cinna hyppää kevyesti ja hienosti, ja siellä on helppo pysyä. Kunhan vauhdin saa hiljentymään, ja kulmista jotain muuta kuin kolikolla kääntymistä, on Cinnan kanssa esteratsastus oikein mukavaa. Cinna saattaa kyttäillä erikoisesteitä, mutta jos vain itse ratsastaa varmasti eteen, nekin menevät. Cinna kuumenee helposti esteillä, mutta pysyy käsissä. Kunnon lämmittelyn jälkeen se on herkkäkin, joten energisyydestä ei pitäisi tulla ongelmaa. Kuten varmasti tulet huomaamaankin, Cinnaan ei tepsi pelkkä suusta repiminen, vaan puolipidätteet ja pidätys myös istunnalla vaikuttaa. Muuten Cinna jyrää eteenpäin kuin traktori. Maastossa Cinna on energinen itsensä, mutta kuitenkin rauhallinen ja luotettava. Ihan pienemmistä se ei säpsy, ja pysyy kiltisti muiden mukana. Cinna rakastaa erityisesti laukkapätkiä, jolloin saa juosta sydämensä kyllyydestä. Neiti nauttii myös rauhallisista pikku poluista, jossa se saa kävellä niin rauhallisesti kuin haluaa. Cinnalla voi mennä hyvin yksinkin maastoon, ongelmia ei ole ollut.

Kisoihin valmistautuessa Cinna katselee rauhallisena tapahtumia, ja näyttäisi nauravan hermoileville kisaajille. Cinnalla on mahtavat hermot, se ei jännitä erikoisemmassakaan paikassa. Koppiin Cinna astelee nätisti muille esimerkkiä näyttäen, ja jää rouskuttamaan heiniään. Kisapaikalla Cinna on eloisa ja utelias, mutta kuitenkin samalla rauhallinen. Radalla Cinna kuuntelee ratsastajaa, on hän sitten rauhallinen tai ei. Suusta repimisestä Cinna ei silti luista, eteen ei liikuta, jos suuhun sattuu. Radalla Cinna tuntuu pistävän parastaan, se on eloisa ja iloisen näköinen.

Tarhassa Cinna on perusponi, osaa näyttää paikkansa, muttei rupea haastamaan riitaa syyttä, tai sellaisen kanssa, joka on korkeammalla ”nokkimisjärjestyksessä”. Cinna ei lähde juoksemaan pakoon kun sitä hakee, mutta ei se syöksy luoksekaan.
© Ama

Suku

I. Aldin Cornelius
II. Hjoyk Laddie
III. Duncan O’Hayley
IIE. Chartaine
IE. Bay Dun
IEI. Bluebell
IEE. Lucky Lips

E. Duns Cathleen
EI. Billy Boy
EII. Mallachy
EIE. Beatrice
EE. Bee Daphne
EEI. Timberlake
EEE. Dolly Pepper

Cailin Cinnamonin isäori on hieno ruunikko connemara –ori Aldin Cornelius, joka tunnetaan kotimaassaan eriomaisesta menestyksessään ratsastus- ja näyttelyluokissa. Aldin Cornelius omaa erittäin hyvän rotutyypin ja siitä myös näkee, että kyseessä on oman arvonsa täysin tietävä ori. Jalostuksessa Aldin Cornelius ei ole ollut montaa vuotta, mutta sen jälkeläiset ovat niittäneet hienosti menestystä jo maitovarsoista lähtien näyttelykehistä ja vanhempana monista on kasvanut mukavia sekä hyväliikkeisiä käyttöponeja. Aldin Corneliuksen isä on Tanskassa jalostuskäytössä oleva upea Hjoyk Laddie. Ori polveutuu täysin irlantilaisista sukulinjoista ja irkkuveri näkyy tässä orissa selvästi. Hjoyk Laddie on erittäin näyttävä ilmestys kouluradalla ja se on palkittu kantakirjauksessa pisteillä 9-9 ravista ja laukastaan. Jalostuspuolella Hjoyk Laddie on ollut muutamana vuonna erittäin suosittu ja sillä onkin lähes kolmekymmentä varsaa, osa niistä vaikuttaa Tanskassa ja osa Irlannissa jonne Laddien pakastespermaa on tilattu usein kasvattajien toimesta. Duncan O’Hayley eli Hjoyk Laddien isä oli koko ikänsä Irlannissa asunut tummanruunikko massakas connemara-ori. Duncan O’Hayley ei elämänsä aikana pahemmin kilpaillut, suurimman osan ajastaan se vietti tammalaumansa kanssa laitumella. Sen jälkeläiset ovat yleensä jämeriä ja hieman juroja luonteeltaan. Joukossa on muutama helmi, muun muassa Hjoyk Laddie. Chartaine on Irlannissa syntynyt pienikokoinen ponitamma joka myytiin Tanskalaiselle kasvattajalle 3-vuotiaana ja kantavana Duncan O’Hayleystä. Nuorena ponina Chartaine menestyi näyttelykehissä mukiinmenevästi ja uudessa kotimaassaan se on kilpaillut koulu- ja esteradoilla poniratsastajien kanssa. Aldin Corneliuksen emä on ruunivoikko Bay Dun joka vietti erittäin suuren osan elämästään siitostammana Corneliuksen kasvattajan luona. Tammalla on yhdeksän varsaa joista kaksi on siitokseen hyväksyttyjä oreja. Sen isä on kuusivuotiaana menehtynyt Bluebell joka jätti jälkeensä ainoastaan kaksi jälkeläistä. Bluebell kilpaili satunnaisesti ja saikin kasaan pienen ruusukerivistön omistajansa seinälle. Bay Dunnin emä on todellinen kaunotar, Lucky Lips olikin erittäin menestyksekäs näyttelykehissä ja se usein vieläkin vie ykkössijan senioriluokassa. Lucky Lips on yhä elossa 23-vuotiaana ja se viettää ansaittuja eläkepäiviä muutaman tyttärensä ja lapsenlapsiensa kanssa.

Duns Cathleen on omistajansa todellinen silmäterä, tamma on kolminkertainen connemarojen rotunäyttelyn Best In Show ja se on aloittanut myöskin hienosti oman kilpailu-uransa kouluradoilla. Duns Cathleen on sulavaliikkeinen ja sen eteneminen näyttää ratsastajan kanssa helpolta. Ratsuna Cathleen ei kuitenkaan ole helpoimmasta päästä. Cailin Cinnamon on sen ensimmäinen varsa ja nyt Cathleen keskittyykin pääosin kilpailemiseen, varsojen aika on myöhemmin. Duns Cathleenin isäori on erittäin komea ori nimeltä Billy Boy. Ori on suosittu jalostuksessa ja sen päätehtävä onkin pitkään ollut siitosorina toimiminen. Ennen siitosuraansa Billy Boy kilpaili monipuolisesti eri lajeissa ja oli myös eräänä vuonna BIS2 rotunäyttelyssä. Billy Boyn isä on paljon jälkeläistään muistuttava Mallachy joka on hyväksytty jalostukseen jo 3-vuotiaana hienoilla pisteillä. Jalostusuran lisäksi Mallachy kilpailee kouluratsastuksessa sekä valjakkoajossa parivaljakon toisena ponina. Beatrice eli Duns Cathleenin isänemä on hyvin rauhallisen luonteen omaava ponitamma. Nuorena Beatrice oli näyttelykehissä usein kärkipäässä ja tuomarit kuulemma kehuivat sen rodunomaista ulkomuotoa ja myös Beatricen askellajit ovat saaneet kiitosta. Bee Daphne, Duns Catleenin emä, on Cathleenin kasvattajan kantatamma ja sillä onkin useita varsoja kotitilalla kasvamassa. Bee Daphne toimii siitostammana olemisen lisäksi erään nuoren ratsastajan kilpakumppanina kouluradoilla aina välillä, sillä onkin varsin hienot liikkeet ja nöyrä luonne. Bee Daphnenen isä on nykyään Ruotsiin myyty Timberlake. Ruotsissa ori onkin kilpaillut jopa vaativissa kouluratsastusluokissa varsin hyvillä tuloksissa. Sillä ei ole pahemmin vielä ollut morsiamia ja valitettavasti myöskin Timberlaken astutuslupa on umpeutunut. Saa nähdä uusitaanko se vai keskitytäänkö oriin kanssa kilpailemiseen. Dolly Pepper on Cailin Cinnamonin emänemänemä ja voikin kehua, että Cinnamonilla onkin varsin hieno emälinja. Dolly Pepper on erittäin laadukas siitostamma ja suloisen halinalle luonteen omaava. Näyttelyissä Dolly Pepper ei ole pahemmin käynyt, vuotiaana se oli kuitenkin erään näyttelyn nuorten ponien Best In Show –voittaja. Dolly Pepper on monien lasten lempiratsu ja tamma osaakin opettaa pieniä ratsastajia varsin mallikkaasti.

© dracey

Jälkeläiset

03.12.2008 c-o. Greenwich's Callaghan (i. Vagelunds Regulus), om. Fancy
16.03.2009 c-t. Greenwich's Penrose (i. Vagelunds Regulus), om. Violet
24.10.2009 c-t. Greenwich's Cecilia (i. Don Quijote), om. Jenna. S

Kilpailukalenter

KRJ:n alaiset koulukisat -- 4 voittoa, 55 sijoitusta
25.12.2008 Rupeltaja 3. helppo A, 7/50
26.12.2008 Väkivahva 2. helppo B, 3/125
04.01.2009 Hamilton 3. vaativa B, 5/40
07.01.2009 Leya Dressagehorses 5. vaativa B, 6/60
08.01.2009 Saveria 3. vaativa B, 7/50
09.01.2009 Heinämäki 5. vaativa B, 5/50
10.01.2009 Forwice 4. vaativa B, 3/40
11.01.2009 Daftomor 4. vaativa B, 5/50
16.01.2009 Amable 3. vaativa B, 7/50
17.01.2009 Cecilie Riders 5. vaativa B, 5/64
17.01.2009 ROWDY 4. vaativa B, 3/50
17.01.2009 Shadiya Arabians 5. vaativa B, 6/44
18.01.2009 Shadiya Arabians 5. vaativa B, 2/45
19.01.2009 Viehättävä 3. helppo A, 2/80
20.01.2009 Saveria 3. vaativa B, 7/100
21.01.2009 Saveria 3. vaativa B, 4/100
24.01.2009 Viehättävä 3. helppo A, 8/80
24.01.2009 Evergrey 3. vaativa B, 7/60
25.01.2009 Evergrey 3. vaativa B, 7/60
25.01.2009 ROWDY 3. helppo A, 3/32
25.01.2009 ROWDY 4. vaativa B, 3/18
27.01.2009 ROWDY 3. helppo A, 5/32
29.01.2009 Viehättävä 3. helppo A, 2/80
29.01.2009 ROWDY 4. vaativa B, 3/18
02.02.2009 SOHO 5. vaativa B, 1/65
07.02.2009 LAC 4. vaativa B, 5/50
18.02.2009 Svärjade 4. vaativa B, 4/60
19.02.2009 Arwyn 4. vaativa B, 6/52
22.02.2009 ROWDY 4. vaativa B, 5/52
25.02.2009 ROWDY 3. helppo A, 4/65
25.02.2009 ROWDY 4. vaativa B, 5/52
26.02.2009 Arwyn 4. vaativa B, 7/52
26.02.2009 Devilish Dressagemasters 3. vaativa B, 1/100
28.02.2009 Arwyn 4. vaativa B, 3/52
28.02.2009 KRJ-CUP 4. vaativa B 49/502
03.03.2009 KK Stewart 3. vaativa B, 2/50
10.03.2009 Ivor Arabianwarmbloods 3. vaativa B, 4/50
10.03.2009 ROWDY 3. helppo A, 3/21
10.03.2009 ROWDY 4. vaativa B, 3/20
11.03.2009 ROWDY 3. helppo A, 3/21
14.03.2009 Etulinjan Suomenratsut 2. vaativa B, 1/40
15.03.2009 Etulinjan Suomenratsut 2. vaativa B, 2/40
16.03.2009 Gräslund 4. vaativa B, 2/40
17.03.2009 Moondance 3. vaativa B, 4/30
17.03.2009 Etulinjan Suomenratsut 2. vaativa B, 1/40
17.03.2009 ROWDY 3. helppo A, 4/84
17.03.2009 ROWDY 4. vaativa B, 3/38
18.03.2009 ROWDY 4. vaativa B, 3/38
18.03.2009 Etulinjan Suomenratsut 2. vaativa B, 4/40
19.03.2009 Gräslund 4. vaativa B, 4/50
21.03.2009 Jerry 4. vaativa B, 2/50
22.03.2009 Jerry 4. vaativa B, 4/50
26.03.2009 Jerry 4. vaativa B, 4/50
26.03.2009 ROWDY 3. helppo A, 5/50
27.03.2009 ROWDY 3. helppo A, 7/50
29.03.2009 ROWDY 3. helppo A, 4/50
30.03.2009 Gräslund 4. vaativa B, 7/50
04.04.2009 Aworei 2. vaativa B, 2/30
08.04.2009 Aworei 2. vaativa B, 2/30

VVJ:n alaiset valjakkokisat -- 5 voittoa, 30 sijoitusta
07.01.2009 Teijan Talli 2. noviisi tarkkuuskoe poneille, 3/30
09.01.2009 Teijan Talli 2. noviisi tarkkuuskoe poneille, 3/30
16.01.2009 ROWDY 2. vaativa yhdistetty poneille, 3/30
22.01.2009 Virtuaalitalli Dei 2. vaativa yhdistetty poneille, 5/30
28.01.2009 ROWDY 2. vaativa yhdistetty avoin, 5/30
01.02.2009 Virtuaalitalli Dei 2. vaativa yhdistetty poneille, 1/30
02.02.2009 Virtuaalitalli Dei 2. vaativa yhdistetty poneille, 2/30
04.02.2009 Virtuaalitalli Dei 2. vaativa yhdistetty poneille, 6/27
10.02.2009 KK Stewart 2. vaativa yhdistetty poneille, 5/30
11.02.2009 ROWDY 3. vaativa yhdistetty avoin, 1/30
12.02.2009 Virtuaalitalli Dei 2. vaativa yhdistetty poneille, 4/30
15.02.2009 ROWDY 3. vaativa yhdistetty avoin, 4/30
18.02.2009 Pikantti 2. vaativa yhdistetty avoin, 2/30
24.02.2009 Virtuaalitalli Dei 2. vaativa yhdistetty poneille, 1/28
26.02.2009 BelRa 3. vaativa yhdistetty avoin, 2/20
27.02.2009 Mörkövaara 2. vaativa yhdistetty poneille, 5/30
01.03.2009 ROWDY 3. vaativa yhdistetty avoin, 4/30
03.03.2009 ROWDY 3. vaativa yhdistetty avoin, 3/30
18.03.2009 Teijan Talli 2. noviisi tarkkuuskoe poneille, 3/30
20.03.2009 ROWDY 3. vaativa yhdistetty avoin, 3/30
21.03.2009 Croydon Ponies 2. vaativa yhdistetty poneille, 3/30
02.04.2009 ROWDY 3. vaativa yhdistetty avoin, 2/30
05.04.2009 ROWDY 4. vaikea yhdistetty avoin, 2/13
06.04.2009 ROWDY 4. vaikea yhdistetty avoin, 3/13
18.04.2009 ROWDY 4. vaikea yhdistetty avoin, 1/13
02.05.2009 VF Miniatures 4. vaativa yhdistetty poneille, 3/70
13.05.2009 Mörkövaara 3. vaikea yhdistetty poneille, 4/36
31.05.2009 Mörkövaara 3. vaikea yhdistetty poneille, 2/17
01.06.2009 Mörkövaara 3. vaikea yhdistetty poneille, 4/17
01.06.2009 Virtuaalitalli Dei 2. vaativa yhdistetty pareille, 4/20
02.06.2009 Mörkövaara 3. vaikea yhdistetty poneille, 3/17
03.06.2009 Virtuaalitalli Dei 2. vaativa yhdistetty pareille, 2/20
04.06.2009 Virtuaalitalli Dei 2. vaativa yhdistetty pareille, 4/20
28.06.2009 VF Miniatures 7. vaikea yhdistetty poneille, 1/14
03.07.2009 VF Miniatures 7. vaikea yhdistetty poneille, 3/14

Päiväkirja

26.11.2008 - Cinna on Regin kanssa Irlannista tullut uusi siitostammamme, jonka suku on harvinaisen hieno! Siksi tähän tammaan alunperin niin ihastuinkin, mutta lopullisen ostopäätöksen sai aikaan sen mahtava luonne ja hienot askeleet. Tammasta kaavaillaankin tulevaisuuden kouluratsua ja myöhemmin sitä tullaan tietysti käyttämään myös jalostustoiminnassamme. Koulutusta ollaan jo hiljalleen aloiteltu ja pian pääsemme varmasti näyttämään kyntemme kisakentillä. Cinna elämä meillä alkoi tosin melko ikävästi, sillä se sai kuumeen lentomatkan aikana ja oli varsin huonossa kunnossa ensimmäiset viikot. Huojennus oli suuri, kun kyseessä ei ollut mitään vakavampaa ja nyt tamma on terve kuin pukki.

10.01.2009 - Kisauramme startattiin pikaisesti jo joulukuussa, mistä saalina tuli ensimmäiset sijoitukset! Nyt kisausta on jatkettu aktiivisesti ja uudeksi lajiksi on otettu myös valjakkoajo, kun Cinna tuntui hetken mielijohteen kokeilusta tykkäävän. Kouluratoja ei kuitenkaan jätetä, vaan kisataan yhtä lailla molemmissa. Cinna sai myös pian Suomeen saavuttuaan ensimmäisen varsansa, jonka isä on Regi-orimme. Orivarsa on komea ja raamikas ja jäi tänne meille asustelemaan.

10.03.2009 - Talven aikana on ehtinyt taas tapahtua vaikka mitä! Kisakentillä on käyty ahkeraan ja tavoite lähenee koko ajan. Koulun parista löytyy jo mukavasti sijoituksia ja sen saatamme kohta jättää pois kisaohjelmasta. Valjakkoajon parista löytyy vielä työtä, jos 30-sijoituksen raja halutaan rikkoa! Vaativa taso saavutettiin jo melko pian ja ehkä uskaltaudumme myös vaikealle tasolle kisaamaan tässä kevään aikana. Cinnalle on suunniteltu toista varsaansa tälle kuulle, joten mikäli sellainen kiinnostaa, pidä silmä tarkkana!

21.05.2009 - Koulukentiltä jäätiin pois viime kuun aikana kun tuloslistoilta löytyi jo lähes 60 KRJ:n alaista sijoitusta. Valjakossakin olemme edenneet hyvin ja Cinnan kanssa menemme jo vaikeissa luokissa. Valjakkoa kuitenkin jatketaan ainakin vielä kesän ajan että saadaan tarvittavat sijoitukset kasaan. Ilouutisena myös se, että Calle-varsamme on kasvanut isoksi ja saavuttanut menestystä niin kisakentiltä kuin näyttelyistä. Ori kantakirjattiin II-palkinnolla ja myös VIR MVA on tavoitteena ansaita. Cinnan toinen jälkeläinen on varattuna Bleyenaan, eli sekin saa varmasti hyvän kodin! Cinnan elämään ei nyt ole kuulunyt mitään ihmeempiä. Tammalla ratsastellaan kevyesti ja laidunkausi kutsuu pian!

09.08.2009 - Valjakossakin päästiin nyt kesän aikana 35 sijoitukseen eli täysipäiväinen eläkeikä kutsuu. Cinnan toinen varsa syntyi tammana ja Penrose päätyi loppujen lopuksi Violetin kisaponiksi. Calle-pojusta on kasvanut entistä komeampi ja emä saa olla ylpeä esikoisestaan. Cinnan kesä on muuten sujunut leppoisissa merkeissä laitumella. Sillä ei juuri ole ratsastettu ja saa nähdä millaisen villiponin selkään seuraavan kerran kiipeämme. Syksyn aikana Cinnalle etsitään ulkopuolinen ori puolisoksi ja kolmannen varsan jälkeen suuntaamme katseemme laatuarvosteluihin.

26.12.2009 - Cinnan kolmas pienokainen syntyi lokakuussa ja kaunis tamma varsa sai nimekseen Cecilia. Varsan isä oli Don Quijote, komea ulkopuolinen ori, ja varsakin sai hyvän kodin. Muuten Cinnan syksyyn ei ole kuulunut ihmeempiä. Tamma ilmoitettiin yleislaatuarvosteluun, mistä odotetaan vielä tuloksia. Kevään puolella Cinna alkaa olla valmis jo KRJ:nkin laatiksiin, mutta sinne on pyrkimässä moni muukin. Eli mietitään vielä, tuleeko se kuulumaan tamman ohjelmistoon.
Takaisin alkuun Siirry alas
 
tamma Cailin Cinnamon
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Kadonneet virtuaalihevoset :: Ponit :: Connemarat-
Siirry: