Kadonneet virtuaalihevoset
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Kadonneet virtuaalihevoset

Virtuaalimaailmasta kadonneiden hevosten tietojen säilytyspaikka. Foorumi ei omista hevosten tietoja eikä niiden tekstejä.
 
PääsivuPääsivu  PortaaliPortaali  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisään  

 

 Goldrun

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Chao
VierailijaGoldrun Empty
ViestiAihe: Goldrun   Goldrun EmptyPe Huhti 11 2014, 00:52

(heittelen välimuistikopiota, kun saan kotikoneella napsittua talteen.)

Nimi: Goldrun "Goldie"
Rotu: hannoverinhevonen
Rekisterinumero: VH-63104
Sukupuoli: tamma
Syntynyt: 29.07.2008
Väri: punarautias
Säkäkorkeus: 164 cm
Kasvattaja: Stall Newrun, Saksa (EVM)
Omistaja: Chu / Harbowton

"koulupainotteinen, koulutustaso Grand Prix
 17 sijoitusta kouluratsastuksesta

 ei mainittavia palkintoja tai saavutuksia
 tavoitteena YLA:n ja KRJ:n laatuarvostelu"

Luonnekuvaus

Chu rakastaa lehmiä. Valitettavasti lehmän hankkiminen ei virtuaalimaailmassakaan ole koskaan ollut vakavasti harkinnassa, varsinkin kun mansikit tuppaavat olemaan laumaeläimiä. Lehmällä ratsastaminenkaan ei jostakin syystä tunnu kovinkaan mukavalta ajatukselta, eikä lehmiä varmaankaan hyväksyttäisi hannoverjalostukseen, joten on kai turhaa kuvitella että sellainen koskaan muuttaisi Harbowtoniin.

Eräänä talvisena lauantai-iltapäivänä Chu oli jälleen matkannut läheiselle tuontitallille ostamaan hevosia, eikä ollut uskoa silmiään. Lumisessa tarhassa seisoi rautias hevonen, joka tosin näytti kuin ilmetyltä lehmältä liian suuressa toppaloimessaan. Kokonaisuuden kruunasivat tamman leveä läsi ja oikean puoleinen herasilmä. Tamman nimi oli Goldrun, Kultajuoksu, vaikka nykyään Chun mielestä tamman nimeksi sopisi loistavaksi Golden Cow.
Häviävän pienistä lehmänpiirteistään huolimarra Goldrunilla oli sen maahantuojan mukaan hieno, harvinainen suku ja hyvä luonne - tamma oli siis täydellinen lisä Harbowtonin kouluhevosiin.

Muutaman päivän ajan Chu kutsui uutta lemmikkiään Lehmäksi - olihan se osuva, omaperäinen nimi, jollaista tuskin löytyy kovinkaan monelta muulta hevoselta. Kun tallityöntekijät kuitenkin alkoivat epäillä Chun mielenterveyttä hänen puhuessaan "Lehmästä", piti tammalle keksiä uusi, parempi lempinimi. Niinpä tammasta tuli Goldie, joka oli kätevä (jopa yhden kirjaimen lyhyempi) lyhennelmä sen virallisesta nimestä.

Perusluonteeltaan Lehm.. - anteeksi - Goldie on hyvin leppoisa ja kiltti tamma. Jos Goldieta pitäisi kuvailla viidellä adjektiivilla (jonka mieluummin tekisinkin tällaisen romaanin sijaan), ne olisivat varmaankin sponttaani, nätti, rento, nöyrä ja.. lehmä? Ei, lehmä ei ole adjektiivi. Lehmämäinen.
Goldie on hieman herkkä, mutta kuitenkin helppo hoidettava. Tamma pysyy kiltisti paikallaan hoitotoimenpiteiden ajan ilman turhia hötkyilyjä. Goldie kuitenkin inhoaa vettä, tai tarkemmin vesisuihkua, joten tamman pesu kannattaa hoitaa ihan perinteisesti "sieni + sanko"-tyylillä. Satuloiminenkin sujuu tottuneelta ihmiseltä helposti.

Muiden hevosten seurassa Goldie on hiukan äkkipikainen, mutta tulee kuitenkin melko hyvin juttuun muidenkin kaviollisten kanssa. Oikeaa lehmää tamma ei ole vielä koskaan päässyt näkemään, mutta voisin kuvitella, että Goldiella synkkaisi paremmin niiden kanssa.
Eläinlääkärit ja kengittäjät ovat myös Goldien kavereita, ja tamma tietää että hoitotilanteissa kuuluu käyttäytyä nätisti. Goldiehan ei pane pahakseen kavioiden nostelua, eikä välitä rokotuksista tai hampaiden raspauksestakaan.

Ratsastaessa Goldie on oikein mukava, vaikka joskus lehmämäisen laiska ja hiukan halutonkin tekemään mitä ratsastaja käskee. Goldie osaa myös pukitella, ja esittelee osaamistaan yleensä juuri silloin, kun sitä vähiten toivoisi. Kuitenkin tamma toimii hyvin myös hiukan osaamattomallakin ratsastajalla, vaikka parhaimmillaan tamma kulkee kun satulassa istuu osaava ihminen. Kouluratsastuksessa Goldie todella osaa asiansa, vaikka tamma joskus pistäisikin ratsastajalle hiukan vastaan. Pehmeäkätisellä ratsastajalla Goldie myös hyppää hyvin metrinkin esteitä, vaikka esteratsastus ei sen leipälaji olekaan.

Kisatilanteissa Goldie käyttäytyy hyvin fiksusti ja esimerkillisesti ja unohtaa lehmäilyt kotikentälle. Verryttelyssä se yleensä jopa puhkuu energiaa, mutta jaksaa kuitenkin keskittyä kuuntelemaan ratsastajaansa. Tamma ei hermostu, vaikka sen ratsastajaa vähän jännittäisikin. Radalla Goldie tietää olevansa huomion keskipisteenä, ja ottaakin kaiken irti tilanteesta esiintymällä edukseen.

Sukutiedot & jälkeläiset

i. Goldfever II (evm)
ii. Dewers Goldfever (evm)
ie. Never So Far (evm)

e. Demakers Retiga (evm)
ei. Salzwedel RE (evm)
ee. Schimmeling (evm)

* o. L'Anson Bow (s. 03.08.2009)
* t. Paranoid Lookin' Bow (s. 12.01.2010)

Kilpailumenestys (vain sijoitukset)

28.06.2009 - Kielletty - KRJ kouluratsastus - he B - 7/50
30.06.2009 - Kielletty - KRJ kouluratsastus - va B - 3/50
02.07.2009 - Kielletty - KRJ kouluratsastus - va A - 6/50
28.07.2009 - Draculan Linna - KRJ kouluratsastus - va B - 4/19
28.07.2009 - Draculan Linna - KRJ kouluratsastus - va A - 2/17
01.08.2009 - Think Twice - KRJ kouluratsastus - grand prix - 6/42
01.08.2009 - Think Twice - KRJ kouluratsastus - grand prix - 3/42
08.08.2009 - Harbowton - KRJ kouluratsastus - grand prix - 3/16
08.08.2009 - Harbowton - KRJ kouluratsastus - grand prix - 4/16
05.08.2009 - Kisatalli Safir - KRJ kouluratsastus - he C - 4/100
06.08.2009 - Kisatalli Safir - KRJ kouluratsastus - he A - 10/100
07.08.2009 - Kisatalli Safir - KRJ kouluratsastus - va B - 3/100
08.08.2009 - Kisatalli Safir - KRJ kouluratsastus - he C - 6/100
09.08.2009 - Kisatalli Safir - KRJ kouluratsastus - he C - 1/100
09.08.2009 - Harbowton - KRJ kouluratsastus - grand prix - 3/16
09.08.2009 - Harbowton - KRJ kouluratsastus - grand prix - 2/16
09.08.2009 - Harbowton - KRJ kouluratsastus - grand prix - 7/99
Takaisin alkuun Siirry alas
 
Goldrun
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Kadonneet virtuaalihevoset :: Puoliveriset :: Tammat-
Siirry: