Kadonneet virtuaalihevoset
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Kadonneet virtuaalihevoset

Virtuaalimaailmasta kadonneiden hevosten tietojen säilytyspaikka. Foorumi ei omista hevosten tietoja eikä niiden tekstejä.
 
PääsivuPääsivu  PortaaliPortaali  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisään  

 

 ox-o AM Agapenjo ox

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
MiltsuViestien lukumäärä : 24
Join date : 09.04.2014

ox-o AM Agapenjo ox Empty
ViestiAihe: ox-o AM Agapenjo ox   ox-o AM Agapenjo ox EmptyKe Huhti 09 2014, 10:48

Virallinen nimi: AM Agapenjo ox
Kutsumanimi: Agape (Agap)
Rekisterinumero: VH11-003-0250
Omistaja: Rebecca VRL-10355, LR
Syntymäaika: 23.1.2011
Kasvattaja:  Rebecca VRL-10355
Rotu: arabialainen täysverinenPPA, ori
Painotus: yleispainotus
Väri, merkit:  ruunikko
Koulutustaso:  Ko: VaB, Re: 110cm, Me: 80cm
Säkäkorkeus: 154cm

Luonne
Agape on melko hullunkurinen tapaus. Se on kieltämättä aika kömpelö, ja välillä harhautuu miettimään jotain syvällistä, jolloin se kompuroi ratsastaessa ja taluttaessa ei katso ollenkaan missä ihminen liikkuu. Tällöin varpaat ovat vaarassa.. Se ei ole niinkään ihmisystävällinen, mutta ei tee pahaa ihmiselle tarkoituksella. Se rakastaa huomiota, ori se on kuten muutkin, ja pitää pitkistä rapsutteluhetkistä, vaikka ihan ihmisenkin kanssa.

"Eikun riimu päälle ja menoksi!" Agape tuntuu huutavan aina, kun se haluaa ulkoilemaan. Talutushihnan päässä olemisesta poika nauttii suunnattomasti. Se rakastaa uusien asioiden tutkimista ja on aina työntämässä turpaansa joka paikkaan. Taluttajalla voi olla vaikeuksia saada ori pysymään aisoissa, sillä Agapella on tapana rynniä eteenpäin sekunnin varoitusajalla. Kenties se oppii vielä joskus kävelemään ihmisen vierellä samanvertaisena.

Hoitaessa Agape on suoraanaisesti ilkeä, ja ilkeällä meinaan ihan tosissani ilkeää. Se tekee kaiken kenkkuilun tahallaan; kun sitä hoitaa, voi saada kaviosta jos ei pidä omaa johtajan asemaa yllä, ja vaikka pitäisikin, niin varsinkin takakavioista saa helpolla iskun. Tämän hevosen takaa ei saa kulkea! Se myös talloo varpaita järjestelmällisesti. Se siirtää ison kavionsa... suoraan ihmisen jalan päälle, eikä ota pois ainakaan ihan heti. Tämän jälkeen varpaat ovat aivan varmasti murtuneet, joten en suosittele jättämään jalkaansa paikalle hetkeksikään. Agape pitää hoitaa aina käytävällä, jotta pahimmilta vahingoilta säästyttäisiin. Harjaaminen sujuu jotenkuten, ja satulointi on yhtä tuskaa. Silloin pitää olla täpäkkänä ja suorittaa satulointi nopeasti alta pois. Suojia se ei tarvitse, onneksi. Se rauhoittuu hetkeksi kun sen jalat puhdistetaan, mutta kengittäjä on sille kauhea paikka. Kun kengät on jalassa, on kangittäjä yleensä pariakymmentä mustelmaa rikkaampi. Suitset se ottaa päähänsä luimien, ja se yrittää nostaa aina päänsä mahdollisimman korkealle, ettei suitsia ylttäisi laitamaan.

Ratsastaessa... ori on samanlainen. Siltä ei saa onnistumisen tunnetta niinkuin muilta hevosilta, mutta jotkut päivät onnistuvat paremmin kuin toiset. Ensimmäiset 10 minuuttia potkit ja viuhdot raippaa sen pään päällä, mutta Agape vain lontustaa eteenpäin jännittyneenä, mutta hitaasti. Jos ulko-ohjan tuki katoaa, niin takapää lentää ja korkealle. Agape kyllä pukittaa ratsastajan alas, jos minkäänlainen syy sille on annettu. Ensimmäiset kymmenen minuuttia on siis tuollaiset. Kerron, että siitä eteenpäin ori on kuin taivaan lahja. Kun alat kiroamaan että miksei tämä hevonen ole jo teurastamossa ja mietit missä on lähin teurastamo, Agap alkaa toimia. Se ymmärtää aina vain nopeammin, että ratsastaja päättää mitä tehdään, jolloin se alkaa kulkea kuin hevonen. Silloin se taitaa, kun siltä pyytää. Mutta jos vahingossakaan paino siirtyy liian taakse, niin takapää lentää ja aikas korkealle. Agapen askel-lajit ovat mukavat istua ja ne ovat kauniit, varsinkin ravi. Agape kulkee muodossa vain jos ulko-ohja on tarpeeksi kireä, ja jos tuntumaa ei ole, niin tiedät mitä silloin tapahtuu.

Esteillä Agape saattaa välillä unohtaa että sillä on ratsastaja selässä. Se kiihdyttelee tarpeettomasti aina välillä, ennen estettä tai sen jälkeen. Mutta sen hyppytyyli on todella nätti. Se kohottaa hieman päätään, ja jos sen mielestä askeleet osuvat väärin, se joko pidentää tai lyhentää askeltaan esteelle sopivaksi. Agape nostaa jalkansa hyvin korkealle, ja varoo kolauttamasta puomiin mitään raajaansa. Yleensä päästäänkin tasaipainoisesti alas, mutta tiukat käännökset eivät ole tämän orin juttu.

Westernissä Agape ei vänkää vastaan ollenkaan, koska se on koulutettu siihen eri aikaan kuin esteille ja kouluun. Se on kuin eri hevonen, se kuuntelee ratsastajaansa aivan eri tavoin. Koska sen kääntymiset eivät ole niinkään nopeita, Agapea koulutetaan enemmän Trail-hevoseksi. Agape ei nimittäin säiky paljon mitään. Ja jos se säikähtääkin, se vain säpsähtää hiukan, ja pian taas unohtaa asian.

Maastossakaan Agape ei hevillä säiky, vaan on hyvin luotettava maastohevonen. Se pitää maastoesteistä, ja kun sille saa vauhdin päälle, niin jarrut ovat välillä hiean kateissa.. Kyllä Agape kuuntelee ratsastajaansa, mutta jarrutusmatkaksi on varattava puolisen kilometriä.

I: Skrzydlo al Qismat ox  
ii. Czeslaw (kadonnut)
iii. Czcibor (evm)
iie. Iwona (evm)
ie. Dominka (kadonnut)
iei. Albin (evm)
iee. Malina (evm)

e. Falcon's Aquilerah ox
ei. Bligmir Dangerous Boy ox  
eii. Bligmir Tango ox (evm)
eie. White Angel's ox (evm)
ee. Jewel Jasmine ox
eei. Supreme Emerald ox (evm)
eee. Autumn Gold ox (evm)

Skrzydlo al Qismat ox on puolalaista verilinjaa kantava arabiori, luonteeltaan orimainen ja varsinkin hoidettaessa hieman ärhäkkä. Machoilevan luonteen omistava ori osaa näyttää paikkansa ja mielialansa, mutta tulee toimeen hyvin tutun ihmisen kanssa. Ratsastaessa tarvitsee apua keskittymiseen, ja kokenut ratsastaja saakin siitä paljon irti niin esteillä kuin koulussa. Upean punarautiaan värityksen omaava ori on 156vm korkea, ja se on kisannut muutaman este ja koulusijoituksen. Jälkeläisiä sillä on yksi.

Czeslaw on al Qismat Arabiansin tuontihevonen, joka on tuotu tuomaan hieman uusia piirteitä ja tyyppejä al Qismatin hevosiin. Ori on tuotu aikanaan Qismatiin pelkästään jalostuskäyttöä ajatellen, eikä se ole kilpaillut ollenkaan. Kuvankaunis arabiori on väriltään ruunikko, ja säkäkorkeutta siltä löytyy 157cm. Yleispainotteinen puolalainen arabiori on saanut Qismatissa asustellessaan yhden varsan. Ori asustaa vieläkin Qismatissa saaden lisää jälkikasvua.

Dominka on myös al Qismat Arabiansin tuontihevonen, ja se on saanut tällä hetkellä vasta yhden varsan. Tamma on täysin jalostuskäyttöä varten Qismatiin otettu, eikä sillä kilpailla, vaan keskitytään täysin jalostukseen. Tamma on puhdasverinen puolalainen arabitamma, väriltään kauniin kimo. Skäkorkeutta tammalta löytyy 155cm ja se on painotettu kouluratsastukseen. Tamma asustaa vielä tähän tietoon al Qismatissa.

Falcon's Aquilerah ox on westerniin sekä kouluratsastukseen painottunut arabialainen, jonka kanssa ei tule tylsiä hetkiä. Hieman varsamaisen luonteen omaavalla tammalla on aina jos joskinlaisia tempauksia mielessään, mutta ratsastaessa ratsastajan on osattava laittaa raja leikin ja työskentelyn välille. Ruunikko tamma on 149cm korkea, ja se on kisannut niin AHAC:issa kuin myös jaoksien alaisissa kisoissa. Tamma on saanut pari varsaa.

Bligmir Dangerous Boy ox on luonteeltaan mukava ori, mutta senkin luonnetta on hieman maustettu omapäisyydellä ja tempperamenttisilla vivahteilla. Kouluratsastuspainotteinen ori on ratsastaessa suhteellisen kuulias, mutta vaatii kokeneen ratsastajan selkänsä joka saa sen kuulolle ja keskittymään olennaiseen. Orilta löytyy säkäkorkeutta 155cm ja se on väritykseltään upea kimo. Se on kisannut pari sijoitusta, ja saanut yhden varsan.

Jewel Jasmine ox on yleispainotteinen arabitamma, jota voisi kuvata muutamalla sanalla; nöyrä ja yhteistyönhaluinen. Jos ratsastaja saa tamman motivoitumaan, sen liikkeitä on oikein ilo seurata. Tamma kiintyy helposti yhteen ihmiseen, mutta sitä ei voi kuvata vain yhden ihmisen hevoseksi sen suloisen luonteen ansiosta. Rautiaalta tammalta löytyy säkäkorkeutta vain 152cm, ja se on saanut 3 varsaa. Tamma on kisannut muutaman sijoituksen.


Kisakalenteri
Kisakalenterissa näkyvät vain sijoitukset.

0 KeRJ sijoitusta, 5 KRJ sijoitusta, 0 NJ sijoitusta, 5 ERJ sijoitusta

Päivämäärä ~ Kutsu ~ Jaos ~ Luokka ~ Sijoitus

04.06.2011 ~ kutsu ~ KRJ ~ VaB ~ 5/30
01.06.2011 ~ kutsu ~ KRJ ~ VaB ~ 5/30
30.05.2011 ~ kutsu ~ KRJ ~ VaB ~ 2/40
26.04.2011 ~ kutsu ~ KRJ ~ VaB ~ 4/100
30.03.2011 ~ kutsu ~ KRJ ~ VaB ~ 1/40
29.03.2011 ~ kutsu ~ ERJ ~ 110cm ~ 2/40
29.03.2011 ~ kutsu ~ ERJ ~ 110cm ~ 2/40
28.03.2011 ~ kutsu ~ ERJ ~ 100cm ~ 3/40
26.03.2011 ~ kutsu ~ ERJ ~ 110cm ~ 2/40
27.03.2011 ~ kutsu ~ ERJ ~ 100cm ~ 5/40

AHAC points: 256pts

AHAC Jordan National Championships 2011
Four Year Old Stallions, Top Ten, 8pts
Western Riding Jr. Horse, Top Ten, 8pts
Freestyle Reining Jr. Horse, Top Ten, 8pts

AHAC Egyptian Classic Cup 2011
Working Cow Horse Jr. Horse, Top Ten, 8pts
Cutting Jr. Horse, Top Ten, 8pts

AHAC Czech National Championships 2011
Working Cow Horse Jr. Horse, Top Ten, 8pts
Cutting Jr. Horse, Top Ten, 8pts

AHAC Menton International 2011
Trail Jr. Horse, Top Ten, 8pts
Reining Jr. Horse, Top Ten, 8pts
Freestyle Reining Jr. Horse, Top Ten, 8pts

AHAC German Nationals 2011
Reining Jr. Horse, Top Ten, 8pts
Working Cow Horse Jr. Horse, Top Ten, 8pts

AHAC Emerald Trophy 2011
Western Horsemanship Jr. Horse, Top Ten, 9pts
Trail Jr. Horse, Top Ten, 9pts
Barrel Racing Jr. Horse, Top Ten, 15pts

AHAC 2011 Scandinavian Open Championships
Western Riding Jr. Horse, Top Ten, 9pts
Trail Jr. Horse, Top Ten, 9pts
Barrel Racing Jr. Horse, Top Ten, 9pts

AHAC Mooslargue 2011
Western Horsemanship Jr. Horse, Champion, 15pts
Trail Jr. Horse, Top Ten, 9pts
Barrel Racing Jr. Horse, Reserve Champion, 12pts

AHAC 2011 Danish National Championships
Barrel Racing Jr. Horse, Reserve Champion, 10pts

AHAC Vilhelmsborg 2011
Four Year Old Stallions, Top Ten, 9pts
Barrel Racing Jr. Horse, Reserve Champion, 12pts

AHAC 2011 British National Championships
Barrel Racing Jr. Horse, Champion, 12pts

AHAC Białka Arabian Cup 2011
Four Year Old Stallions, Champion, 9pts
Hunter Pleasure Jr. Horse, Top Ten, 5pts
Western Pleasure Jr. Horse , Reserve Champion, 7pts
Takaisin alkuun Siirry alas
 
ox-o AM Agapenjo ox
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Kadonneet virtuaalihevoset :: Muut hevoset :: Orit ja ruunat-
Siirry: