Kadonneet virtuaalihevoset
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Kadonneet virtuaalihevoset

Virtuaalimaailmasta kadonneiden hevosten tietojen säilytyspaikka. Foorumi ei omista hevosten tietoja eikä niiden tekstejä.
 
PääsivuPääsivu  PortaaliPortaali  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisään  

 

 ori Brenin Llwyd (A)

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Miau
Vierailijaori Brenin Llwyd (A) Empty
ViestiAihe: ori Brenin Llwyd (A)   ori Brenin Llwyd (A) EmptySu Maalis 30 2014, 11:38

Saavutukset
KTK-III (26.01.2009)
17 + 16 + 17 + 15 = 65p "Ryhdikäs ja tiivisrunkoinen ori. Takaosa saisi olla vahvempi. Vahvat takajalat, etujalat hieman lyhyet. Epäsopusuhtaisuutta."
Champion (01.08.2009)
VWY-II (28.10.2009)
4,5 – 7 – 4,5 – 22 – 3,5 = 41,5p.
YLA2 11/09
29+38+20+35 = 122p.
VWY-C (19.09.2010)
KRJ II 15.10.2011
21 (6+6+9) - 40 - 14 - 10 - 8 = 93 p.

KRJ: 52 sijoitusta
VVJ: 40 sijoitusta
3x irtoSERT
1x MVA-SERT

Virallinen nimi: Brenin Llwyd
Rekisterinumero: VH05-024-0858
Kutsumanimi: Poju
Koulutus: ko:heA re:40cm
Rotu+skp: welsh mountainori
Painotus: koulu
Syntymäaika: 12.09.2008
Kasvattaja: Bedwyr Stud, GB
Säkäkorkeus: 119cm
Omistaja: Fancy
Väri+merkit: km
Kotitalli: Hywarrd Stud
Täyttänyt 3v. 12.12.2008
Täyttänyt 6v 12.03.2009

 
©️ eternal

Luonnekuvaus

Brenin Llwyd on komea hieno ori, joka on lähtöisin Briteiltä. Luonteeltansa tämä poni on vilkas. Se on valppaana aina, eikä harrasta rauhoittumista tai nukkumista lähes lainkaan. Brenin Llwyd, tutuimmin Poju on energinen, eikä hiljaista ponia ole nähnytkään. Kaikki, mitä Pojun kanssa tekee, tekee ori ne energialla. Taluttaessakin vetoa on paljon, ja välillä jotain hirveää, ellei saa Pojua hidastamaan vauhtia. Vaikka kooltansa Poju onkin pieni, löytyy siitä paljon voimaa. Sillä on vahvat lihakset, joilla kiskoa. Orimaisuutta Pojusta ei oikeastaan löydy, se ei harrasta näykkimistä, potkimista, tai jekkuilua. Kunhan vain on energinen.. Poju ei välitä mistään mitä sille tehdään, muut kaikki mitä sen ympärillä tapahtuu, silloin kiinnostus on suuri. Kaikkea vahdataan silmä kovana, ja kaikki pitäisi nähdä. Pojun ollessa karsinassa, ja kaverit pyörivät käytävälle, on ori menossa heti mukaan. Se viihtyy kaikkien ponien kanssa ja nauttii jokaisen läsnäolosta. Mikään pikku natsi Poju ei ole, eikä muutenkaan tapana ole pomottelu.
Käsitellessä Poju on rauhallinen, eikä sählää jatkuvasti. Se on kiltti oriksi, ja antaa kiltisti käsitellä itseään. Joskus saattaa luimistella, ilman syytä, mutta ei kuitenkaan tee mitään. Tämä ori ei siedä yhtään pieniä kirkuvia lapsia, niiden seurassa Poju hermostuu. Näinollen pieniä ihmisiä emme suosittele samaan karsinaan. Rauhallisten ihmisten kanssa Poju viihtyy parhainten. Tämä oripoika rakastaa ylikaiken vettä, ja alkaa veden kanssa "leikkimään". Kesäisin vedellä viilennyksestä Poju pitää todella, eikä haluaisi veden loppuvan. Kastuminen ei haittaa ollenkaan, kesäisinkin se nauttii lämpimästä kesäsateesta.
Harjatessa Poju on rauhallinen, ja antaa harjata itseään, eikä aiheuta mitään show'ta. Kumisuasta erityisesti nauttii, pyöreät liikkeet saavat orin rentoutumaan, ainakin luulisi niin, mutta lopputulos erilainen. Poju vahtii, mitä ympärillä tapahtuu. Pojun vaihtivaisuuden syytä ei tiedä, luuleko sitten esiin hyppäävän sapelihammastiikeri, tai pieni vihreä mies? Pienenkin äänen ori kuuntelee korvat höröllä, ja kääntää päänsä sinne suuntaan. Kavioiden kanssa ei tarvitse tapella, ne nousee suosiolla, ja näin kengittäjäkin pääsee helpommalle. Ainoa ongelma, tai ei ongelma, on se, että Poju ei jaksa pitää kaviotansa tarpeeksi ylhäällä. Se kyllä ilmoittaa, kun on tarpeeksi kolmella jalalla seissyt. Varustaessa osaa olla sitkeä; satulasta ei pidetä ollenkaan, ja sitä yritetään saada selästä keinolla millä hyvänsä. Useimmiten Poju yrittää purra satulaa, mutta on pikkuhiljaa oppinut, että satula pysyy selässä, eikä sitä pois oteta silloin kun haluaa. Suitsien laitto puolestansa sujuu paremmin. Pää osataan pitää paikoillaan, eikä kuolaimienkaan kanssa tarvitse tapella.

Ratsastaessa oikea pikku pirulainen. Poju osaa harrastaa pukittelua ja ylimääräistä pomppimista. Ori painottuu kouluun, sillä se polveutuu hienosta koulusuvusta. Poju osaa näyttää hienot liikkeet, mutta ne eivät synny pienellä pohkeenpuristuksella, pidätteellä, vaan toimivuuteen vaaditaan erityisen paljon sitkeyttä. Sitkeys on avainsana Pojulla ratsastamiseen. Kun ori kyllästyy, alkaa se heittelemään päätänsä, tanssahtelee ja saattaa heittää parit pukitkin. Myöskin ratsastaessa Pojusta löytyy energiaa, ja alkutunti saattaa mennä sähläämiseen, kun Poju ei malta rauhoittua. Ei auta muu kuin pidätellä ja pysyä selässä. Lopputunnista ori rauhoittuu, ja malttaa pysyä pohkeiden välissä ja mennä eteenpäin. Askellajit ovat hyvät istua, jokainen askellaji pehmeä ja rento. Laukka ovat lyhyttä ja sen lisääminen voi tuottaa ongelmia. Myöskin kootut askeleet tuottavat hiukan ongelmia. Herkäksi oria ei voi kutsua, mutta ei puskaratsukaan ei ole. Aikaisemmin tuli mainittua, että sitkeyttä vaaditaan, mutta mitä se Pojun kanssa tarkoittaa? Vastaus on, tehdä niin kauan, kunnes tietty liike onnistuu. Useimmiten pohjetta saa käyttää reilusti, jotta Poju esimerkiksi väistää sitä. Yksisuuntainen hevonen ei ole kyseessä, joten väistää hienosti molempiin suuntiin. Etuosa käännöksissä Poju helposti liikkuu sallittua enemmän, eli niitä saa harjoitella ahkerasti. Samoin takaosa käännöksissä. Kootuissa askellajeissa Poju vaihtaa usein askellajia, mutta osaa hiukan lyhentääkin. Lisätyissä vauhtia ei meinaa tulla, kun sitä tarvittaisiin. Kyllä muuten jaksetaan riehua, mutta sitten kun saisi olla vauhtia, ei mistään tule mitään. Kummallista, mutta totta.
Esteet eivät sovellu ollenkaan tälle poniherralle. Esteillä alkaa kuumenemaan ja herpaantumaan, eikä muuten varmasti hyppää. Esteillä raippa käy tarpeelliseksi, niinkuin koulussakin. Esteet Poju haluaa kiertää kaukaa, mutta mitäs hyppäämistä se on? Eipä mitään. Esteitä ei paljoa tämän herran kanssa harrasteta, mutta näin on käynyt, kun on hypännyt. Jos jollonkin syntyy pukkirodeo, niin esteillä. Aikaisemmin Poju on pukittanut ratsastajan sievästi esteen yli ja joussut tyytyväisenä karkuun.
Puomeja Pojun kanssa voi mennä, silloin sen sievästi juoksee puomien yli, eikä vastusta ollenkaan tekemistä. Oikeastaan puomit ovat Pojun mielestä hauskoja, niistä on kiva juosta yli. Maastoillessa Poju on oikein varmajalkainen, vaikka katselee villkaana ympärillensä. Rapinoita, tuulenpuuskia, lehden lentoja, niistä ori ei välitä ollenkaan, kunhan kävelee eteenpäin tyytyväisenä. Maastoilussa parasta on vauhti. Metsäpoluilla Poju innostuu syvästi laukkaamisesta, eikä malttaisi lopettaa sitä. Usein ravi muuttuu laukaksi, ellei ole hereillä. Pysäyttäminen voi tuottaa ongelmia, mutta ennen maastoon lähtöä olisi hyvä varmistaa, että jarrut toimii kunnolla. Raippaa ei tarvitse maastossa ollenkaan, sillä ei tee yhtään mitään, kun Poju menee niin hienosti. Maastossa menee paljon paremmin kuin kentällä tai maneesissa. Myöskään maastoesteillä ei tahdo toimi, esteet ovat pelottavia, ja niistä ei yli hypätä. Ei edes kävellä. Kierretään kaukaa, juostaan karkuun.
Lisäksi tällä kimolla orilla on ihanaa mennä ilman satulaa. Ilman satulaa mennessä Poju rentoutuu ja menee oikein hyvin. Silloin pukittelut, pomppiset eivät tule mieleenkään. Putoaminen on harvinaista askeleiden kannalta, ne ovat niin pehmeät, että kyllä siellä pysyy.

Kilpaillessa Poju on todella hermostunut. Liika ihmishälinä on Pojulle kauheaa, se ei ole tottunut olemaan niin monen ihmisen keskellä. Muut hevoset eivät auta ollenkaan ongelmia, pikemminkin Poju haluaisi tehdä tuttavuutta, ainakin tammojen kanssa. Orilla ei ole tapana potkia ketään, vaan on ilo olla hevosjoukkojen keskellä.
Kun pitäisi alkaa lämmitellä tai mennä itse radalla, on Pojun hauskuus loppunut. Lämmitellessä se on hermostunut ja temppuilee minkä ehtii. Se koittaa saada ratsastajan alas selästä tai tekee mitä haluaa, jos mahdollisuuden antaa. Estekisoissa ei ole käynytkään, muutamissa koulukisoissa. Koulukisoissa aika meni hermoiluun, eikä itse ratakaan mennyt hyvin. Kyllä se Pojukin tottuu, kun on tarpeeksi kisapaikoilla pyörinyt.
©️ Mistral

Sukutiedot

I. Gwalchgwyn
wm, evm II. Angharad
wm, evm III. Cadwallader
wm, evm
IIE. Gynned Elaina
wm, evm
IE. Glaudusa
wm, evm IEI. Aeron Maldwyn
wm, evm
IEE. Heulwen
wm, evm
E. Mairwen Dyrr
wm, evm EI. High Neirin
wm, evm EII. Pederau
wm, evm
EIE. Morwenna
wm, evm
EE. Rhonwen
wm, evm EEI. Rhydderch
wm, evm
EEE. Wynn Talaith
wm, evm
Pojun isä Gwalchgwyn kilpailee tasolla helppo A kohtuullisella menestyksellä. Se on osallistunut moniin kilpailuihin ja voittoja on kertynyt tilille jo 7. Sijoituksia on muutenkin tullut jo noin 20. Kimo ori on astunut muutamia tammoja, joiden varsoista onkin tullut kelpo kouluhevosia. Galiw on myös kiertänyt näyttelyitä Euroopassa ja varsin hyvällä menestyksellä, sen rakenne on ihanteellinen welsh mountainille.
Isänisä Angharad ei niinkään liikkunut ns. julkisissa kisapiireissä, vaan kävi nuoren omistajansa kanssa seura- ja aluekilpailuissa. Näissä se menestyi aika hyvin, vaikkei kovin useasti sijoittunutkaan. Se oli kuitenkin hyvärakenteinen ja hyvin hoidettu ori, joka jouduttiin ruunaamaan 10-vuotiaana. Tätä ennen siitä kuitenkin otettiin pakasteet kolmelle tammalle.
Isänisänisä Cadwallader oli tuntemattomammasta (mutta sitäkin hienommasta) suvusta. Sen taidot ylsivät korkealle, ja se kilpaili muutamaan otteeseen vaikeissakin luokissa. Sillä oli sulavat ja kauniit askeleet, hieno rakenne ja lempeä luonne. Se menestyi hyvin, sijoittui useasti ja voitti monesti. Se myös kantakirjattiin ensimmäisellä palkinnolla, ja se menestyi monissa rotunäyttelyissä.
Isänisänemä Gynned Elaina periytyi suoraan orilegenda Gynned Gwasonista, jolta oli tullut monia varsoja. Sen menestys ei kuitenkaan ollut aivan mieleistä kouluratsastuksessa, joten se siirrettiin kilpailemaan 70 cm rataesteille. Esteillä se menestyi oikein mukavasti, koska se oli nopea, ketterä ja omasi hienon hyppytyylin. Tamman varsoista tuli useasti moniosaajia.
Isänemä Glaudusa oli todella nätti kimo, jonka isälinjasta löytyivät mm. komeat moniosaajat Gradwell ja Gereme. Sen menestys kouluratsastuksessa oli vaihtelevaa, muttei suinkaan hullumpaa. Se joutui kuitenkin lopettamaan kilpailemisen kaaduttuaan pahasti esteillä, ja saadessaan jalkaansa lievän murtuman. Se kuitenkin toimi vielä jonkin aikaa siiitostammana Julie Gwennethin omistuksessa.
Isänemänisä Aeron Maldwyn oli kuumaluonteinen ja vaativa hevonen. Toki sillä oli myös hieman järkeä päässä, mutta kilpailuissa se ei toiminut kunnolla muilla kuin omistajallaan, Heather Wellderillä. Vanhetessaan siitä kuoriutui hieno kouluponi, joka pärjäsiaina kansallisella tasolla asti.
Isänemänemä Heulwen oli rauhallinen ja nätti tamma. Siitä tuskin voi sanoa ainuttakaan pahaa sanaa, ja lempeä tamma ehti kokeilla hieman kaikkea. Sillä oli kykyjä, se kilpaili sekä esteillä että koulussa, ja kiersi muutamat poneille tarkoitetut kenttäkilpailutkin. Vanhemmiten se toimi opetusratsuna ratsastuskoulussa, jossa se jäi monen hyviin muistoihin.

Emä Mairwen Dyrr asuu Iso-Britanniassa, jossa se kilpailee hienolla menestyksellä kouluratsastuksessa. Sillä on vielä vähän kokemusta, sillä pahan influenssan takia se alkoi vasta aloittamaan kilpailemistaan. Sillä on kuitenkin jo muutamia varsoja, ja se on periytynyt tunnetusti hyvästä suvusta.
Emänisä High Neirin oli varsin tunnettu ori, jolta ei temperamenttia puuttunut. Se kilpaili suurimmaksi osaksi esteillä, menestyen hyvin, mutta osallistui myös koulukilpailuihin. Se oli mukana monissa welshtapahtumissa, ja omistajan aktiivisuuden ansiosta siitä tuli suosittu jalostuskäytössä.
Emänisänisä Pederau kilpaili rauhalliseen tahtiin koululuokkia. Ori keräsi rauhallisen ja kuuliaisen luonteensa avulla muutamia erityismainintoja, mutta ei menestynyt sen kummemmin. Lopulta se myytiin ruunaamisen jälkeen ratsastuskoulun yksityispuolelle, tallin omistajan tyttären harrastekaveriksi.
Emänisänemä Morwenna oli hieman erikoisempi tapaus. Tamma oli tavattoman eloisa, siltä löytyi lahjoja vähän kaikkeen. Se kilpaili aktiivisesti esteillä, mutta meni myös koulu hienolla menestyksellä. Siltä ei oltu odotettu paljoa, sillä suvussakaan ei ollut kummempia menestyneitä. Silti tamma loksautti kaikkien leuat auki ja veteli rutiinilla sijoitukset kokeneemmiltakin hevosilta alta.
Emänemä Rhonwen oli keksitasoisesti kilpaillut welshtamma. Sillä oli kaunis musta väritys, sekä suuri läsi, joka teki siitä erikoisen näköisen. Tamma kierteli enemmän näyttelyissä ja muissa vastaavissa tapahtumissa, kuin kilpailuissa. Silti se meni silloin tällöin aluetason koulu- ja estekilpailuita.
Emänemänisä Rhydderch oli oikein mukavasta sukulinjasta. Isän puolelta löytyi mm. Rwennye, emä taas oli hyvällä menestyksellä kisannut Rashad Wakash. Rydderch menestyi hienosti koulupuolella ja se kantakirjattiin kolmannella palkinnolla vuoden 2000 elokuun tilaisuudessa.
Emänemänemä Wynn Talaith joutui huonolla onnella sitä kaltoin kohtelevalle omistajalle. Lopulta tämä surkea omistaja myi sen eteenpäin ratsastuskoululle, joka tarjosi siitä hyvät rahat. Sitä kautta se päätyi loppuiäkseen yksityiseksi kilpaponiksi hoitajalleen. He loivat syvän luottamussiteen ja Tal menestyi hienosti omistajansa kanssa. Pikku hiljaa se kuntoutui täysin, kilpaili kansallisen tason koulua ja sai muutaman varsan.
©️ Jenna

Jälkeläiset

23.01.2009 wA-t. Greenwich's Aderyn (e. Gwenhwyvar), om. dani (VWY-II)
01.04.2009 wA-t. Bethan Vienna (e. Adarn Delyth), om. Fancy (VWY-II)
14.06.2009 wA-t. Greenwich's Rhedyn (e. Gwenhwyvar), om. Jenni R
17.08.2009 wC-o. Greenwich's Rossini (e. Rhydderch Gwyn), om. Muruzbu
16.11.2010 wA-o. Hywarrd Elfryn (e. Dryswllyn Eiliw), om. Sylvester
Kisakalenteri

KRJ:n alaiset koulukisat -- 6 voittoa, 46 sijoitusta
15.12.2008 Jerry 8. helppo A, 5/50
24.12.2008 Rupeltaja 2. helppo B, 2/50
30.12.2008 Elgwir Arabians 2. helppo A, 1/50
03.01.2009 Hamilton 2. helppo B, 3/40
05.01.2009 Hamilton 2. helppo B, 6/40
12.01.2009 Forwice 3. helppo A, 2/40
14.01.2009 Forwice 3. helppo A, 4/40
21.01.2009 Viehättävä 2. helppo B, 7/80
22.01.2009 Evergrey 2. helppo A, 6/60
25.01.2009 Viehättävä 2. helppo B, 7/80
29.01.2009 ROWDY 1. helppo C, 3/31
29.01.2009 ROWDY 3. helppo A, 5/32
30.01.2009 Viehättävä 3. helppo A, 2/80
31.01.2009 Viehättävä 2. helppo B, 7/80
04.02.2009 Leya Dressagehorses 2. helppo A, 3/51
04.02.2009 Manetheren 3. helppo A, 6/100
05.02.2009 Manetheren 3. helppo A, 7/100
06.02.2009 ROWDY 3. helppo A, 6/50
07.02.2009 ROWDY 3. helppo A, 7/50
07.02.2009 LAC 3. helppo A, 3/50
08.02.2009 LAC 3. helppo A, 4/50
08.02.2009 ROWDY 3. helppo A, 6/50
09.02.2009 LAC 3. helppo A, 5/50
10.02.2009 Svärjade 2. helppo B, 4/60
13.02.2009 Svärjade 3. helppo A, 5/60
13.02.2009 ROWDY 2. helppo B, 7/50
15.02.2009 ROWDY 2. helppo B, 5/50
16.02.2009 Forwice 2. helppo A, 4/40
17.02.2009 ROWDY 3. helppo A, 4/50
20.02.2009 Danduo 3. helppo A, 2/50
22.02.2009 ROWDY 2. helppo B, 8/68
24.02.2009 Arwyn 3. helppo A, 3/52
02.03.2009 Evergrey 2. helppo B, 7/50
02.03.2009 ROWDY 3. helppo A, 3/21
03.03.2009 ROWDY 3. helppo A, 2/21
04.03.2009 Evergrey 2. helppo B, 1/50
09.03.2009 ROWDY 3. helppo A, 4/21
17.03.2009 ROWDY 2. helppo B, 1/100
17.03.2009 Rajaton 3. helppo A, 1/50
19.03.2009 Gräslund 2. helppo B, 4/32
19.03.2009 ROWDY 1. helppo C, 8/98
21.03.2009 Jerry 3. helppo A, 7/50
22.03.2009 Wafiya 1. helppo B, 5/50
24.03.2009 Wafiya 1. helppo B, 7/50
25.03.2009 ROWDY 1. helppo C, 6/57
26.03.2009 Ryss it ! factory 3. helppo B, 2/100
27.03.2009 Ryss it ! factory 2. KN Special, 1/100
27.03.2009 Jerry 3. helppo A, 5/50
27.03.2009 Gräslund 3. helppo A, 5/50
28.03.2009 ROWDY 3. helppo A, 1/50
28.03.2009 Wafiya 1. helppo B, 5/50
30.03.2009 Gräslund 1. helppo C, 5/50
VVJ:n alaiset valjakkokisat -- 9 voittoa, 31 sijoitusta
05.01.2009 Frein Ponies 1. noviisi yhdistetty poneille, 1/30
06.01.2009 Teijan Talli 1. noviisi koulukoe poneille, 2/30
18.01.2009 ROWDY 1. noviisi yhdistetty poneille, 5/30
20.01.2009 Virtuaalitalli Dei 1. noviisi yhdistetty poneille, 1/30
21.01.2009 ROWDY 1. noviisi yhdistetty poneille, 5/30
26.01.2009 ROWDY 1. noviisi yhdistetty avoin, 4/30
31.01.2009 Virtuaalitalli Dei 1. noviisi yhdistetty poneille, 4/30
04.02.2009 Virtuaalitalli Dei 1. noviisi yhdistetty poneille, 2/26
04.02.2009 KK Stewart 1. noviisi yhdistetty poneille, 5/30
04.02.2009 ROWDY 1. noviisi yhdistetty poneille, 1/30
08.02.2009 ROWDY 1. noviisi yhdistetty poneille, 2/30
09.02.2009 KK Stewart 1. noviisi yhdistetty poneille, 3/30
10.02.2009 KK Stewart 1. noviisi yhdistetty poneille, 1/30
11.02.2009 ROWDY 1. noviisi yhdistetty poneille, 3/30
23.02.2009 Virtuaalitalli Dei 2. vaativa yhdistetty poneille, 5/26
23.02.2009 BelRa 3. vaativa yhdistetty avoin, 2/30
24.02.2009 ROWDY 1. noviisi yhdistetty poneille, 5/30
24.02.2009 Mörkövaara 2. vaativa yhdistetty poneille, 5/30
25.02.2009 Virtuaalitalli Dei 2. vaativa yhdistetty poneille, 3/28
26.02.2009 BelRa 3. vaativa yhdistetty avoin, 4/30
01.03.2009 Mörkövaara 2. vaativa yhdistetty poneille, 4/30
02.03.2009 Virtuaalitalli Dei 2. vaativa yhdistetty poneille, 1/30
04.03.2009 Virtuaalitalli Dei 2. vaativa yhdistetty poneille, 1/30
10.03.2009 ROWDY 3. vaativa yhdistetty avoin, 5/30
11.03.2009 ROWDY 3. vaativa yhdistetty avoin, 2/30
14.03.2009 ROWDY 3. vaativa yhdistetty avoin, 5/30
16.03.2009 Mörkövaara 2. vaativa yhdistetty poneille, 3/30
18.03.2009 Teijan Talli 2. noviisi tarkkuuskoe poneille, 2/30
21.03.2009 ROWDY 3. vaativa yhdistetty avoin, 3/30
22.03.2009 ROWDY 3. vaativa yhdistetty avoin, 2/30
02.04.2009 ROWDY 3. vaativa yhdistetty avoin, 1/30
06.04.2009 ROWDY 3. vaativa yhdistetty avoin, 2/21
20.04.2009 ROWDY 3. vaativa yhdistetty avoin, 3/28
09.05.2009 Mörkövaara 2. vaativa yhdistetty poneille), 6/40
29.05.2009 Mörkövaara 2. vaativa yhdistetty poneille, 1/29
02.06.2009 Virtuaalitalli Dei 2. vaativa yhdistetty pareille, 4/20
24.06.2009 Virtuaalitalli Dei 2. vaativa yhdistetty pareille, 2/18
27.06.2009 VF Miniatures 4. vaativa yhdistetty poneille, 1/42
01.07.2009 VF Miniatures 4. vaativa yhdistetty poneille, 3/45
05.07.2009 VF Miniatures 4. vaativa yhdistetty poneille, 5/48

NJ:n alaiset näyttelytkisat -- VAIN SERTIT
20.12.2008 ROWDY 1. poniorit LKV1/6, BIS4, MVA-SERT, JS
02.01.2009 Greenwich 2. wA-orit LKV3/7 irtoSERT, JS
24.05.2009 Greenwich 1. wA-orit LKV2/9, irtoSERT, JS
04.09.2009 Greenwich 1. wA-orit LKV2/10, irtoSERT, JS
Päiväkirja

24.11.2008 - Poju on nyt 2,5- vuotiaana kasvanut jo hienoihin mittoihin! Orista tuli oikein raamikas ja komea lapsuuden ruipeluudesta huolimatta. Ori on vielä riehunut laitumella nämä viime viikot mutta jo tällä viikolla aloitamme koulutusjakson, jolloin Pojusta yritetään koulia oikein kunnon kouluratsu. Satulaan ollaan jo varovaisesti totuteltu ja kuljeksittu varusteet päällä ympäri maneesia, mutta selkään ei olla vielä uskaltauduttu. Luonteeltaan ori on melko mukava ja nöyrä, vaikka pientä poweria tietysti löytyy tarpeen tullen. Ollaan sitä nimittäin tultu aidoista läpi jo useammankin kerran kunnes ori siirrettiin hieman "vahvatekoisempaan" tarhaan Smile

05.01.2009 - Pojusta on nyt tullut jo niin iso poika, että ensimmäisiin kisoihin on jo osallistuttu. Muutamia sijoituksia on saatu, mutta lisää odotellaan. Onnenpäivämme taisi olla juuri ennen joulua, kun seuranäyttelyissä orimme sai aivan MVA-SERTin arvoisen tunnustuksen! Myös omista näyttelyistämme on jo alustavaa irtoa tullut, joten oikein mukavalta näyttää. Ori ilmoitettiin myös ponikantakirjan tammikuun tilaisuuteen ja sieltä odotamme tuloksia kieli pitkänä Smile

11.03.2009 - Kantakirjasta tuli sitten III-palkinto! Ryhdikkääksi, mutta epäsopusuhtaiseksi oria kuvattiin ja takaosaan kaivattiin vahvuutta. Olemme kuitenkin tyytyväisiä tähän ja seuraavana tavoitteena on Champion-arvonimen saaminen. Myös kisakentillä olemme menestyneet hyvin. Sijoituksia on ropissut niin koulusta kuin valjakosta ja pian on tavoitteet saavuettu. Ori sai myös ensimmäisen jälkeläisensä kun kaunis tammavarsa Aderyn syntyi 23.01. Tamma pääsi hyvään kotiin ja nyt vain odottelemme sen kasvua ja pääsyä kisakentille.

19.06.2009 - Pojun kisaura on jo takanapäin ja viimoiset sijoituksetkin löysivät tiensä kalenteriin. Myös valjakon parissa on päästy yli 30 sijoitukseen :)Laatiksiin tarvittavat pisteet ovat siis kasassa ja nyt hankitaan niitä jälkeläisiä. Poju astui huhtikuussa upeasti menestyneen Adarn Delyth -tamman ja tämä herkku jäi Greenwichiin asumaan. Myös Ninnin kanssa on rakkaus kukoistanut ja sen hedelmänä syntynyt varsa on menossa Arekseen. Näyttelyidenkin parissa on saatiin kolmas serti kasaan eli Champion-arvonimeä käymme anomaan. Tietysti toiveissa olisi vielä se yksi puuttuva MVA.

20.08.2009 - Lisäilin vielä kesän viimeiset valjakkokisat ja VVJ:n parista saatiin yhteensä 40 sijoitusta :)Nyt sitten jaoksen elpymistä ja uusia laatistilaisuuksia odotellaan. Pojulle myönnettiin kuun alussa Champion-arvonimi, mihin omistaja alkaa jo olla varsin tyytyväinen. Vaikka olisihan se VIR MVA:kin mukava ;D Pojun kesä sujui siis valjakon parissa ja nyt syksyllä eteen tulevat uudet haasteet jalostuksen ja laatuarvosteluiden parissa. Aivan pari päivää sitten ori sai ensimmäisen orijälkeläisensä, kun C-tamma Gwyn pyöräytti komean pojan, joka meni tilausvarsana Millionairesiin. Ennen vuodenvaihdetta on siis tavoitteena käydä ainakin YLAn ja VWY:n laatiksissa.

17.10.2009 - Viime kuukausien aikana Poju on saanut ottaa hieman rennommin eikä uusia tammavieraitakaan ole näkynyt. Näyttelyissä ollaakin ehditty käydä: Poju nappasi kolmannen irtoSERTinsä kotinäyttelyissämme! Betty-varsa on kasvanut jo aikuiseksi ja kierrellyt kisakenttiä hyvällä menestyksellä :)Rossini sen sijaan palautettiin melkein heti, mutta onneksi sillekin löydettiin nopeasti uusi koti. Poju saa nyt ottaa vielä aika rauhassa ja pyöriä tarhassa syyspäiviensä iloksi. Tietysti orilla myös ratsastetaan sillon tällöin niin pysyy kunto hyvänä! Katsotaan, josko valmennuksiinkin päästäisiin.

28.12.2009 - Pojun loppusyksy meni hyvissä merkeissä! Rossini-varsa sai uuden hienon kodin ja muutkin jälkeläiset näyttävät voivan hyvin! Poju on päässyt tutustumaan laatisteen maailmaan kun kävimme VWY:n laatiksessa lokakuussa. Tulos oli hieno: II-palkinto hyvillä pisteillä ja arvioilla! Poju ilmoitettiin myös YLAan ja kaiken kukkuraksi myös KRJ:n laatuarvosteluun! Molemmista toivotaan hyviä palkintoja ja sitten onkin laatisura nopeasti paketissa. Mites siinä nyt näin kävi? Tietysti olisi upeaa saada vielä tuo VIR MVA todelliseksi ja jälkeläisille hyvää menestystä!

Valmennukset

Valmentajana Tibby
Brenin Llywd:stä huomasi jo heti sen olevan vaikeahko ratsu. Poju ei kuunnellut ohjeitasi ollenkaan ja jokainen käsky kaikui kuin kuuroille korville. Orilta löytyi energiaa hieman liiaksikin, joten aloittelimme verryttelyssä helpohkoilla liikkeillä, jotta saisit Pojun kuuntelemaan sinua. Nelikaarinen kiemuraura, voltti, pääty-ympyrät ja suunnan vaihdokset saivat orin hieman rauhallisemmaksi. Kokosit hienosti Pojun ja keskikäyntinne sujui yllättävän hyvin, keskiravissa ori pysähteli ja alkoi peruuttamaan. Kun keskiravi saatiin toimimaan, kokeiltiin hieman etu -ja takaosakäännöksiä, jotka ovat kuulemma Pojulle hankalia. Aloitimme etuosakäännöksellä, jossa Poju liikkui paljonkin sallittua enemmän. Treenasimme liikettä kokeilemalla eri tapoja, joilla saisit etuosakäännöksestä hillitymmän, ilman tarpeetonta liikkumista. Käsin ja jalkojen yhteispelillä sait Pojun menemään aina vain paremminja kun etuosakäännös oli saatu menemään melkein oikein, päätettiin testatata hieman laukkaa, jottei Poju kyllästyisi etuosakäännökseen. Laukassa tempon lisäys ei kumma kyllä meinannut onnistua, mutta istunnalla ja pohkeiden "reiluhkolla" käytöllä saatiin orista irti paljonkin. Otimme vielä harjoitusravia, jolloin yritimme saada Pojun kuuntelemaan sinua vain pienillä avuilla. Alku-ihmettelyn jälkeen ori toimi hienosti allasi, ja yhteistyötänne oli mukava seurata. Loppu-ajalla orista irtosi jopa upean näköinen pätkä keskiravia, eikä laukkakaan ollut hullumpaa. Kunhan saatte etu -ja takaosakäännökset, alkukäynnit ja tempon vaihtelut sujumaan kunnolla, olette valmiit valloittamaan kisakentät!

ulkoasu ©️ Kati S. kuva ©️ Evgeni Dinev / FreeDigitalPhotos.net, Anthony Booth
tämä on virtuaalitalli
takaisin etusivulle
Takaisin alkuun Siirry alas
 
ori Brenin Llwyd (A)
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Kadonneet virtuaalihevoset :: Ponit :: Welshit-
Siirry: