Kadonneet virtuaalihevoset
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Kadonneet virtuaalihevoset

Virtuaalimaailmasta kadonneiden hevosten tietojen säilytyspaikka. Foorumi ei omista hevosten tietoja eikä niiden tekstejä.
 
PääsivuPääsivu  PortaaliPortaali  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisään  

 

 Kaihomieli

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Sachiyo
VierailijaKaihomieli Empty
ViestiAihe: Kaihomieli   Kaihomieli EmptyTi Elo 12 2014, 03:52

Kaihomieli


Kaihomieli Kaihomieli Kaihomieli Suokkirakennebritta

lempinimi: Alli
rotu, sukupuoli: suomenhevonen, tamma
syntymäaika: 30.03.2010
väri, merkit: tummanpunarautias
säkäkorkeus: 154 cm
omistaja: Britta, VRL-11310
rekisterinumero: -
kasvattaja: Lilli Wallenius evm
koulutus, painotus: ko. vaB re. 100, me. 85, yleis
saavutukset -Luonnekuvaus

Alli on perusluonteeltaan todella lempeä ja äidillinen. Tamma on kaikkien kaveri, eikä tekisi pahaa kärpäsellekään. Tai no, ehkä niitä ötököitä ei lasketa. Tamma on muutenkin rauhallinen, mutta välillä jopa laiskanpulskea ja voi näyttää siltä, kuin se kulkisi unessa. Allin nimi tulee sen katseesta - se näyttää niin kaihoisalta. Toisaalta, kun saat sen syttymään, se ei olekaan enää niin kaihoisa, vaan toiveikas. Tamma tarvitsee itselleen vakinaisen hoitajan, johon se tutustuu ja joka pitää siitä huolta. Yhden ihmisen, ei monta hästäämässä ympärillä. Alli on hyvä halitoveri - sille voi kertoa kaikki surut ja murheet. No, tuskin se kuitenkaan ymmärtää ihmisten murheista, mutta monet ovat kokeneet lohtua tamman kaulaa vasten itkemisestä. Se voi ruveta samalla läpikäymään rakasta ja tuttua ihmistä kuin varsaa. Sillä on siis vahvat äidinvaistot, ja on hyvä mammuli.

Tamma antaa kiinni laitumelta tai tarhasta helposti, eikä ole ikinä suunnitellutkaan pahoja (tai, mistä sen tietää) karkaamisideoita. Se siis tyytyy kohtaloonsa. Tarhassa se ei kinastele muiden tarhakavereidensa kanssa, joten sen voi periaatteessa tarhata kenen kanssa vain. Ainakin melkein. Karsinassa Alli on unelma. Se vain seisoo unisena paikallaan ja antaa tehdä lähes mitä vain. Mutta auta armias jos rupeat jostakin syystä sorkkimaan tamman sieraimia tai suuta! Sitten tulee lähtö ja rivakkaan. Suitsittaessa tamma on hieman vastahakoinen kuolainten laiton kanssa, kun se ei halua suutaan sorkittavan, mutta muuten suitsiminenkin sujuu varmasti hyvin. Satulan ja satulavyön laittaminenkin sujuu kuin tanssi - tamma ei edes tajua pullistella vatsavyötä laitettaessa.

Koulua mennessä Alli on ratsastuksen lajeista parhaimmillaan. Sitä voi kuitenkin joutua herättelemään raipalla ja pohkeilla, laiska kun tuppaa välillä olemaan ja unessa kulkemaan. Herättyään tamma on kuitenkin unelma - tarpeeksi herkkä suusta ja pohkeista. Allin kanssa sujuu vaativatkin koulukiemurat, kunhan tamman on saanut hereille. Jos sitä ei tee, niin Alli vaan jumputtaa eteenpäin kuin unissakävelijä. Alli pyrkii helposti myös peräänantoon, mutta kannattaa olla valppaana ettei se pääse kuolaimen alle, silloin se vain laiskottelee.

Esteillä Alli hyppää hitaasti, mutta varmasti. Hieman ennen estettä se ottaa kuitenkin tarvittavan kovan vauhdin että pääsee esteen yli. Korkeammilla esteillä se kuitenkin kuumuu, ja voi kaahata ohi esteen. Muuten kyllä potentiaalia löytyy, vaikkakin tamma tarvitsee esteillä paljon treeniä.

Maastoilua Alli rakastaa ja on siellä elementissään. Tamma on täysin maastovarma ja totutettu jo pienestä pitäen kaikenlaiseen liikenteeseen yms. maastovarmuuteen vaikuttaviin asioihin. Allin kanssa voi maastoilla yksin tai yhdessä, kummatkin käy tälle tammalle. Maastossa tammamamma saa ottaa ilon irti elämästä, ja yleensä kun se kuulee sanan "maasto" tai kun käännytään maastoon, tamman silmät kirkastuvat entisestään. Maastoesteitäkin se menee suht koht hyvin, koska se ei kuumu samanlailla kuin kentällä tai maneesissa, koska maastossa on yleensä vain jokunen este kerrallaan. Alli on siis lempeä ja kiltti ratsu, sekä varsin turvallinen. Kokeneemmille ja haastetta kaipaaville ihmisille Alli saattaa olla liian ennalta-arvattava ja tylsä, mutta immeiselle, joka haluaa rauhallista ja varmaa työskentelyä päivästä päivään, halihetkiä ja ihania maastoja, Alli on täydellinen ratkaisu.

Sukutaulu

i. Letkajenkka
VIP MVA Fn, SLA-II, YLA2 ii. Hobitti evm iii. Hollin Poika evm
iie. Tillintallin evm
ie. Hirveä Amalia evm iei. Voittaja evm
iee. Ilveilijä evm
e. Surumuisto
Fn, PP-MVA ei. Muistovain evm eii. Muistelo evm
eie. Hallaharja evm
ee. Valokki evm eei. Sintteri evm
eee. Karhunvatukka evm
Jälkeläiset

t. Merituulen Kaiherrus s. 17.01.12 (i. Taikasumun Raseemi) om. Remedy

o. Merituulen Väkevä s. 02.02.12 (i. Kopse) om. Miia ja Britta

o. Ruolammen Sankari s. 29.09.12 (i. Marsalkka) om. reibili, Duán Stable

t. Ruolammen Haikea s. 20.11.12 (i. Seppeleen Reilu-Kaveri om. Latu, VRL-01436

Kilpailut

Vain sijoitukset merkitään. Ensimmäiset sijat alleviivataan.

Kouluratsastus
02.02.12 - Duren - KRJ, vaB - 1/60
06.02.12 - Duren - KRJ, heA - 2/60
15.02.12 - Infinity - KRJ, vaB - 1/50
24.02.12 - Dark Side Trakehners - KRJ, vaB - 2/100
25.02.12 - Huvitus - KRJ, vaB - 6/40
27.02.12 - Huvitus - KRJ, vaB - 5/40
28.02.12 - Fiktio - KRJ, vaB - 2/60
29.02.12 - Huvitus - KRJ, vaB - 2/40
01.03.12 - Zurück - KRJ, vaB - 6/50

Esteratsastus
26.01.12 - Katvusto - ERJ, 100cm - 1/50
28.01.12 - Katvusto - ERJ, 100cm - 2/50
28.01.12 - Katvusto - ERJ, 100cm - 6/50
30.01.12 - Rhonwen - ERJ, 100cm - 2/40
31.01.12 - Dark Side Trakehners - ERJ CUP, 90cm - 9/138
02.02.12 - Hiprakka - ERJ, 90cm - 6/50
02.02.12 - Hiprakka - ERJ, 100cm - 4/50
05.02.12 - Vitry - ERJ, 100cm - 8/82

Näyttelyt
15.01.12 - Elisan talli - 4. luokka pääkuvalle - KP - "Nimensä mukaan hieman kaihoisan tai apean oloinen. Aavistuksen pienet korvat, valoa voisi käyttää värityksessä enemmän. Kauniin värinen." - tuom. Elisa
18.01.12 - Virtuaalitalli Atlas - 6. luokka pääkuvalle - KM - "Kaunis hyvin perustyyppinen pääkuva. Hevosella nimensä veroinen katse silmissä." - tuom. aksu
18.02.12 - MeSa Horses - 7. luokka pääkuvalle - KP - "Yksikohtainen ja todella aidonoloinen kuva. Tykkään tyylistä tosi paljon." - tuom. Chao
16.04.12 - Terälän talli - 8. luokka vapaalle kuvalle - KM - tuom. Beronia
15.10.12 - Virmaveden hevostila - 4. luokka suomenhevosen pääkuvalle - KP - "Lempeän näköinen suomenhevostamma. Väritys on mukavan "kermaista" hevosen turkissa ja kevyen näköistä jouhissa. Silmä on erityisen hieno, mutta korvat hieman pienet." - tuom. Miia
Päiväkirja

15.06.2012
Tänään saimme toisen satsin kotiutettua uuteen talliin. Alli oli mukana tässä satsissa puolisiskonsa Valon kanssa. Allista huomasi sen, että se kaipasi vielä toista varsaansa, Väinöä, joka oli vieroitettu tammasta jokin aika sitten. Möin Väinön puoliomistukseen, joten puolet suloisesta Väkevästä on vielä minulla, Sinnalla. Alli oli koko matkan todella rauhallinen, rauhoittaen läsnäolollaan myös Valoa, joka ei tästä syystä paljoa hästännyt. Alli taitaa pitää Valoa varsanaan, tai sitten hakee tammasta lohtua. Ei Valo kyllä enää mikään pikkuvarsa ole. Päästyään talliin, Alli tutkaili käytäviä uteliaasti nuuskien. Kun sille näytettiin sen oma karsina, se tyytyi hetken nuuhkimaan karsinaa, jonka jälkeen se söi hieman ja rupesi nukkumaan. Tamma on kyllä itse rauhallisuus, ja tulee toimimaan kantatammana siitosprojektissamme. Alli jos kuka on tervejärkinen. Tammasta tulee varmasti yksi lasten suosikeista.

02.02.2012
Tänään Alli putkautti maailmaan suloisen orivarsan, Väinön! Synnytys sujui hyvin, ja Alli suhtautui varsaansa äidillisen lempeästi. Väinö eli Merituulen Väkevä on kyllä ponteva varsa, ja oikea ihme! Väinö löysi auttamisen jälkeen nisälle ja söi ahnaasti. On taitanut tulla äitiinsä... Väinöstä povataan tulevaisuuden ravilupausta, mutta jos raviura ei ota alleen niin katsomme josko sillä olisi lahjoja koulun puolelle, kuten emällänsä. Väinö tutkiskeli heti maailmaa innoissaan Allin viereltä. Alli ei onneksi ollut liian äidillinen varsaa kohtaan, että pääsimme tarkastamaan sen voinnin päällisin puolin. Alli hoitaa Väinöä varmasti huolellisesti. Eläinlääkäri tulee vielä huomenna tarkastamaan Allin voinnin.

Kouluvalmennus 18.01.2012, valmentajana Fuyu
Maneesiin tulin Brittan kanssa samaa matkaa, olin tullut hieman aikaisin ja siksi kertoillut Brittalle jo tallissa mitä olin hänen ja Kaihomielen eli Allin varalle suunnitellut. Olin hevosen nähdessäni ajatellut heti, että kokoamista harjoitellaan. Tamma oli käytävällä rennosti seistessään näyttänyt niin pitkältä, että mieleeni oli tullut heti ensimmäiseksi kokoamisharjoitukset.

Jäin kentän ulkopuolella sijaitsevaan katsomaan seuraamaan ratsukon lämmittelyä ja kuten Britta oli kertonut, Alli käveli alkukäyntejä kuin unessa, välillä mietin, oliko se jotenkin unissakävelijä ja miten se pystyi olemaan kuitenkin kävelemättä aitoihin. Käyntien jälkeen Britta herätteli tammaa ja se rupesi enemmän näyttämään vaativa B tasoiselta kouluratsulta kuin unissakävelijältä. Britta ravuutti tammaa jonkun aikaa ja teetti sillä väistöjä ja taivutuksia käynnissä ja ravissa. Hetken päästä Britta ilmoitti heidän olevan valmiita ja siirryin kentän puolelle. Pyysin heidät ensimmäiseksi menemään uralle ja Brittaan ryhtymään kokoamaan Allin käyntiä. Kokoaminen tuli hyvin, melkeinpä luonnostaan ja Alli hakeutui hyvin kuolaimelle ja tuntumalle. Hetken koottuna kulkemisen jälkeen käskin Brittaa antamaan Allin venyttää itseään puoli-pitkällä ohjalla ja ravilla. Kierros ravia puolipitkin ohjin ja siinä suunnanvaihto ja uusi kokoaminen. Toinenkin suunta meni hyvin ja pyysin Brittaa ravaamaan hetken Allin kanssa taas puolipitkin ohjin ja sen jälkeen kokoamaan Allin ravissa. Ravissakin kokoaminen meni todella hyvin ja aloin jo miettiä, että oliko koko valmennuksen aihe melko turha, kun ratsukko osasi asiansa jo näin hyvin. Pyysin näitä jo lopettamaan ja kulkemaan hetken aikaa käyntiä pitkin ohjin, jotta voisin selittää seuraavan tehtävän.

Laukassa heitinkin haastetta oikein kunnolla, nyt kunnon treeniä.

Vaativaan B:ehenhän kuuluu peruutuksesta suoraan laukkaan siirtyminen. Siinäpä kuulit tehtävän, katsotaan nyt, että mitä sitten. Treenataan nyt oikein kunnolla laukkoja.

Britta nyökkäsi ja lähti hakemaan tuntumaa, pian hän jo pyysikin Allia peruuttamaan. Britta peruutti Allilla melko pitkästi ja laski sitten hevosta laukkaan. Alli ei kuitenkaan hokannut lähteä laukkaamaan, vaan homma meni kokonaan pelkäksi ravilaukka sekoitukseksi.

Noo, ainakin jotain, mitä voidaan treenata ilman, että te osaatte sen jo. Ensinnäkin, Britta, vähemmän peruutusta. 3-6 askelta riittää, ei enempää. Siitä voidaan aloittaa.

Britta nyökkäsi ja lähti tekemään tehtävää. Tällä kertaa Allikin oli mukana ja laukka nousi todella nätisti ja kevyesti. Toistatin tehtävää vielä muutaman kerran ja hionta toimi, tehtävä meni kerta kerralta paremmin.

Seuraavalla kerralla jäätkin laukkaan ja laukkaat uralla ympäri kenttää kierroksen ja sitten ryhdyt kokoamaan laukkaa. Kerroin seuraavan tehtävän ja Britta teki. Laukan kokoaminenkin oli tälle parille helppoa, joten hetken päästä pyysin heidät ensin ravin kautta käyntiin ja sitten kahdeksikolle.

Noniin, viimeisenä otetaan sitten laukkakahdeksikkoa ja vaativaan B:hen kuuluu pystyä vaihtamaan laukka suoraan, joten ei ravia eikä käyntiä laukkojen välissä. Suorat vaihdot. Antaa mennä. Ratsukko lähti tekemään tehtävää ja se menikin melko hyvin. Korjailin välillä vähän työskentelyä, mutta paljoa ei tarvinnut ohjata tai opastaa. Tehtävän mennessä hyvin, pyysin ratsukkoa lopettamaan ja Brittaa jäähdyttelemään Allin hyvin ja ehkä hieman venyttelemään sitä.

Teillä tuntuu olevan hyvin hallinnassa vaativan B:en taso ja osaatte asiat hyvin. Alli on hieno tamma ja työskentelynne ja yhteispelinne on rauhallista ja sujuvaa. Pelaatte hyvin yhteen ja tunnette toisenne.

Ei muuta sanottavaa kuin, että onnea ja hyvää kisamenestystä teille!

Kouluvalmennus 15.01.2012, valmentajana evia
Valmennuksen alkupuolella Alli liikkui todella kankeasti ja tönkösti. Käskin sinun käyttää enemmän pohjetta ja muistuttaa tammaa työnteosta raipalla. Pidemmän alkuverryttelyn jälkeen menonne alkoi jo näyttääkkin kouluratsastukselta. Muistuttelin sinua nostamaan käsiäsi, ne kun tuppasivat tippua kokoajan kiinni satulaan. Harjoittelimme avo- ja sulkutaivutuksia ravissa. Aloitimme suluilla jotka sujuivat ihan hienosti, vaikka tempo oli vähän hidasta. Avot menivät taas paljon paremmin, Alli ravasi hyvässä temmossa ja sinä sait tamman kulkemaan kauniisti. Enää et tarvinnut raippaa jotta Alli liikkui hyvin, vaan sait tamman herkäksi muille avuille. Lopetimme kun olimme saaneet hyvät suoritukset niin avoille kuin suluille. Kannattaa kuitenkin muistaa pitää ne omat kädet oikeassa kulmassa ja kyynerpäät kiinni vartalossa, näin saat tamman helpommin kuulolle. Allin kanssa treenatessa muista hyvä lämmittely, muuten tammasta ei saa hyviä suorituksia irti. Kokonaisuudessaan hieno pari, jolla yhteistyö pelaa ja lisätreenillä saatte vielä paremman tuloksen aikaan!

31.12.2011
Allilla on nyt kisattu sen ensimmäisiä kisoja! Kisat menivät kohtuullisen hyvin huomioonottaen tamman kokemattomuuden kisoissa, ja osan voi pistää siten jännityksen piikkiin. Kyllä tuo tammuli tuosta vielä kehittyy, kun potentiaalia kuitenkin löytyy. Vielä on pari estekisaa käymättä, jospa se näyttäisi niissä samanlaiselta kuin isänsä - taiturilta, ja tekisi emänsäkin ylpeäksi, poissulkematta tietenkin omistajaa.

28.12.2011
Alli astutettiin Artsilan Artsin omistamalla Kopseella, saas nähdä millainen varsanpallura sieltä putkahtaa! Varsulista tulee sitten joko ratsu tai ravuri. Laskettu aika on joko tammikuun lopussa tai helmikuun puolella.

-----------

GOOGLEN VÄLIMUISTIKOPIO
Takaisin alkuun Siirry alas
 
Kaihomieli
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Kadonneet virtuaalihevoset :: Suomenhevoset :: Tammat-
Siirry: