Kadonneet virtuaalihevoset
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Kadonneet virtuaalihevoset

Virtuaalimaailmasta kadonneiden hevosten tietojen säilytyspaikka. Foorumi ei omista hevosten tietoja eikä niiden tekstejä.
 
PääsivuPääsivu  PortaaliPortaali  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisään  

 

 MS Doesn't Matter

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Oona
VierailijaMS Doesn't Matter Empty
ViestiAihe: MS Doesn't Matter   MS Doesn't Matter EmptyTo Toukokuu 29 2014, 07:27

MS Doesn't Matter » YLA2, ERJ II
Perustiedot

Virallinen nimi: MS Doesn't Matter
Lempinimi: Topi
Rotu: trakehner
Väri: ruunikko
Merkit: oej, mtj sk
Säkäkorkeus: 170cm
Sukupuoli: ori
Syntynyt: 17.11.2006
Ikääntyminen: alhaalla
Kasvattaja: Mêl Seren
Omistaja: Hanna, Roscoe

Käyttö: Ratsu
Painotus: Esteratsastus
Rekisterinumero: VH-18534
Koulutustaso: ko. Va A, re. 160cm, me. 140cm, irt. 165cm
Arvonimet:
Saavutukset: vs. 400ve

Palkittu elokuun 2009 yleislaatuarvostelussa YLA2 palkinnolla.
Palkittu elokuun 2009 esteratsastusjaoksen lisätilaisuudessa ERJ II palkinnolla.
Luonne

Yleisesti Topi, viralliselta nimeltään MS Doesn't Matter on innokkas ja iloinen puoliveriorii. Oriiden tavoin Topistakin löytyy riehakkuutta ja epävarmuutta, mutta kokeneen ihmisen käsissä Topi tuntuu ystävältä.

Hoidettaessa Hoidettaessa Topi on levoton ja tanssahtelee paikoillaan monet kerrat, hoitajaa ärsyttääkseen. Hoitajan ollessa kärsivällinen, saa hän riehantuneen oriin takaisin paikoilleen, mutta vain muutamaksi minuutiksi. Topi kyllästyy helposti seisomiseen ja huolelliseen harjaukseen, joten kärsimätön hoitaja hermostuttaa oriita enemmän. Hoitajan ollessa ystävällinen ja helläkätinen Topille, oppii Topi luottamaan hoitajaansa, mitä nopeinten. Kavioiden puhdistus tuottaa ruhtinaalisen monta ongelmaa ensimmäisellä ja myöskin toisella kerralla. Hoitajan yrittäessä nostaa kaviota Topi irvistää kellertäviä hampaitaan ja yrittää pelottaa hoitajansa pois mahtavien kavioidensa luota. Hoitajan itse pysyen määrätietoisena, voittaa hän oriin voimakkuuden ja pääsee puhdistamaan, painavia kavioita. Topin mielestä, sen harjaan tai häntään ei kukaan muu koske, kuin Topi itse. Hännän taikka harjan nyppiminen tuottaa myöskin ongelmia, kavioiden puhdistuksen tavoin. Topi yrittää pelotella hoitajaansa pois harjan tai hännän luota ja yleensä pelokas hoitaja luovuttaa, mutta kärsivällinen voittaa useinmiten oriin luottamuksen ja pääsee käsiksi harjaan taikka häntään. Muistakaa olla määrätietoisia ja yrittäkää voittaa Topin luottamus itsellenne!

Ratsastaessa Hellät pohkeet, kurilliset kädet. Ne ovat oivallinen apu ratsastaessa. Topi kulkee pää ylväästi korkealla, mutta orii säpsähtelee mielikuvituksellisista haamuistaan. Rauhallinen ratsastaja saa Topin kulkemaan juuri tahtonsa mukaan, eikä Topi yritä mitään, mikä ärsyttäisi kokeneen ratsastajan tai hermostuttaisi aloittelijan. Topin todellinen kiltti luonne tupsahtaa esiin, oriin selässä istuessa. Topi seisoo kauniisti, hörähdellen lempeästi ratsastajalleen ja heilautellen lihaksikasta päätään. Kouluratsastus on oriin mieleen, mutta esteet houkuttelevat Topia enemmän. Esteille päästyään Topi kuumuu ja sen energia melkein kuohuu ylitse oriin ajatusten. Ratsastajan on tuolloin osattava hallita Topia, mutta miten? Jämäkät pohkeet, lempeä käsi. Antaessa hypyssä Topille ohjaa, se venyttää kosteaa kaulaansa ja lennähtää satumaisesti esteen ylitse. Korkea puoliveriorii, joka ennen oli niin pelottava, tuntuu todelliselta ystävältä. Kun Topin oppii tuntemaan, tuntuu se korkeilla ja matalillakin esteillä turvalliselta. Topi taipuu mahtavasti suurilla volteille ja pienillä pohkeenväistöillä. Vasemmalle ratsastaessa, pohkeenväistö muuttaa pois Topin mielestä ja tuolloin eivät mitkään avut enää auta. Topi yrittää parhaansa, mutta jalat eivät taivu mihinkään suuntaan eikä orii löydä kontaktia ratsastajaansa. Kokenut valmentaja auttaa silloin oriita ja ratsastajaa ongelmassaan. Topi on turvallinen, jokaisen ratsastajan unelmaratsu, kunhan siihen oppii luottamaan, kunnolla!

Muuta Topi on riehakas kilpailuissa, varsinkin estekisoissa se kuumuu ja herkistyy kaikille avuille, paitsi ojentavalle ja lempeälle kädelle. Kouluratsastuskisat tylsistyttävät Topia eikä orii tottele ketään, vaan kävelee musiikin tahdissa ylpeästi hölmistyttäen ratsastajaansa, joka voimakkain avuin ja avuttomien pohkeidensa kanssa yrittää saada ratsuunsa jonkinlaista kontaktia. Muiden hevosten seurassa Topi on hevoslauman johtajaorii. Tammat huomatessaan ei oriin luonne miksikään muutu, se ei välitä tammoista, mutta tallissa tilanne tammoihin muuttuu. Topi hirnuu minkä jaksaa, että tammat huomaisivat sen. Sitten se kopistelee kavioitaan karsinan seinäänsä vasten ja yrittää hurmata tammoja, mutta ei Topi onnistu. Hevostraileriin Topi kävelee ihmisen rinnalla oriiden tavoin, elikkäs tottelemattomasti. Kymmeniä ihmisiä tarvitaan Topin lastaamiseen traileriin, sillä orii rakastaa ihmisten ärsyttämistä. Pitkien ponnistelujen jälkeen, Topi suostuu askeltamaan sivuttain traileriin. Topi on omistajansa tähtihevonen, rakas.

Huomioitavaa Ratsastaessa suojat etu- ja takajalkoihin, martingaali esteille, satulan alle romaani.

Luonteesta kiitokset Jasmille.
Ikääntyminen

17.12.06 - 1v
17.01.07 - 2v
17.02.07 - 3v
17.03.07 - 4v
17.04.07 - 5v
17.07.07 - 6v
17.10.07 - 7v
17.01.08 - 8v
17.04.08 - 9v
17.07.08 - 10v
17.11.08 - 11v
17.03.09 - 12v
17.06.09 - 13v
17.09.09 - 14v
17.12.09 - 15v
17.03.10 - 16v
17.06.10 - 17v
17.08.10 - 18v
17.11.10 - 19v
17.02.11 - 20v
Sukutaulu

i. Cassini Nore
trak, 165cm, trn ii. Star Theme's Ladykiller Cas
trak, 166cm, trn
KTK-III iii. Alté
trak, mkm iiii. ei tiedossa
iiie. ei tiedossa
iie. Ch Black Silver's Cassidy Rog
trak, 164cm, trn
KTK-III iiei. VIR MVA Ch Oroaq
trak, 165cm, trn
KTK-II
iiee. Diabolica
trak, 172cm, prn
ie. Innovation Nore
trak, 160cm, prt
KTK-II, ERJ2 iei. Top Capricieux
trak, 165cm, rn ieii. Ritane West
ieie. Caprina
iee. Ebenwind
trak, 159cm ieei. Bernan
ieee. Ebella
e. VK Dominoque
trak, 165cm, rn ei. Hopeakuun Gribaldi
trak, 167cm, mkm eii. Kirsikkametsän Shelby
trak, 157cm, m eiii. Sir Henry
eiie. Kirsikkametsän Merdgellie
eie. Carolie AEA
trak, 160cm, m eiei. Calhoun F
eiee. Aeawatar's Isswinell
ee. Solaris F
sh, 162cm, prt
KTK-II, SLA I eei. WW' Bond of Major
trak eeii. Ch My Name Is Bond
trak, 164cm, trn
KTK-III
eeie. Donaubird
eee. Windrose F
trak eeei. Star Theme's Baroque
trak, 166cm, m
eeee. Altinè G
trak, 161cm, trn

Sukuselvitys

Topi on suvultaan täysin puhdas trakehner. Edes sen kauimmaisia sukupolvia tutkiessa ei käynyt ilmi, että olisi risteytetty muita puoliverirotuja toisiinsa. Orin sukulaisista valtaosa on ollut aktiivisessa kilpailukäytössä ja etenkin isän puolella painotelajina on pääosassa ollut esteratsastus, joka on myös Topin painotelaji.

Topin isä Cassini Nore on 173cm korkea kimo trakehner ori. Se on suuresta koostaan huolimatta todella miellyttävän luonteinen hevonen, joka on saavuttanut huomattavaa menestystä sekä este- että kouluratsastuksessa.
Cassini Noren isä Star Theme's Ladykiller Cas eli tutummin Kille kilpaili tasaisesti kisakausittain koko pitkän elämänsä ajan. Ori sijoittui ja voitti aina silloin tällöin, mutta mitään suurempaa huomiota sen menestys ei saavuttanut. Kille oli painotteeltaan esteratsu, mutta myös kouluratsastusta sen nähtiin aina välillä kilpailevan. Tammojen omistajien päät tähtipäisen tummaruunikon puoleen käänsi vasta upea rakenne sekä KTK-III palkinto. Kille ehtikin saada peräti seitsemän jälkeläistä ennen kuolemaansa.
Topin isänisänisä Alté oli erään suuren puoliverisiittolan oreja. Sen kanssa ei kilpailtu lainkaan ratsastuksessa, mutta näyttelykehissä oria nähtiin paljonkin. Niissä Alté pärjäili ihan keskiverrosti kilpailujen tasosta riippuen. Oria käytettiin rajoitetusti jalostuksessa ja se sai muutamia jälkeläisiä tammoille, joista jotkin tulivat jopa kauempaa Euroopan kolkista siitettäviksi. Altén varsoista tuli rakenteensa puolesta hyviä käyttöhevosia. Star Theme's Ladykiller Casin emä Black River's Cassidy Rog oli hyväsukuinen kolmannelle palkinnolle kantakirjattu tamma. Se oli väritykseltään tummaruunikko ja säkäkorkeutta kertyi mittauksessa 164cm. Kassuksi kotipuolessa nimitetty tamma ei kilpaillut elämänsä aikana kovinkaan paljoa, sillä sen suurimpana elämäntehtävänä oli periyttää mainiota rakennettaan jälkipolville.
Topin isänemä Innovation Nore oli kaunis punarautias tamma. Se kilpaili runsaasti esteratsastuksen puitteissa ja sijoittui enemmän, kuin hävisi. Tamman ilmiömäisen menestyksen takana ei ollut mitään suurempia ihmeitä, vaan Inno oli persoonaltaan niin selväpäinen, oppivainen ja kuuliainen, ettei muuta tarvittu. Inno onkin palkittu ERJ:n kantakirjauksessa toisella palkinnolla. Tammalla on hallussaan myös KTK-II meriitti.
Innovation Noren isä Top Capricieux oli saksalaissyntyinen trakehner ori. Ricoksi kutsutun orin omistaja osti sen jo ennestään tutulta ja taitavalta kasvattajalta ja kertoo, ettei yhä vieläkään kadu menneisyyden hankintaa lainkaan. Rico kilpaili elämänsä aikana esteratsastuksen korkeita luokkia, joissa se pärjäsi hyvin saamansa tasokkaan koulutuksen ansiosta. Ori jätti menehdyttyään jälkeensä neljä jälkeläistä, joista kolme on tammoja. Topin isänemänemä Ebenwindistä ei löydy kovinkaan paljoa kirjattua tietoa, mutta kuullun mukaan tamma oli nuoren omistajansa kilpahevonen, joka kiersi ahkerasti paikasta toiseen tavoitellen toistaan kovempia voittoja.

Topin emä VK Dominoque on yleispainotteinen trakehner tamma. Luonteeltaan se on herkkä, mutta kiltti hevonen. Ratsuna Domia on kehuttu sen kuuliaisuudesta. Tamma on kilpaillut monipuolisesti erilaisissa lajeissa aina valjakkoajoon asti, mutta se on pääpainotteisesti pysytellyt este- ja kouluratsastuksen parissa. Nykyisin Domi on kuitenkin jo kilpailueläkkeellä ja pelkästään siitoskäytössä. Tammalla on toistaiseksi viisi jälkeläistä.
VK Dominoquen isä Hopeakuun Gribaldi oli korkean tason esteratsu. Ori hyppäsi parhaimmillaan jopa 140cm ratana, vaikkei se mikään enkeli ollutkaan luonteeltaan. Gribaldi oli rakenteeltaan kevyt ja sopusuhtainen. Mustankirjavalla orilla oli myös erinomainen sukupuolileima. Bribaldilla ei ainakaan kirjatun tiedon mukaan ole muita jälkeläisiä, kuin VK Dominoque, joka on sääli sillä ori olisi ollut ainakin rakenteensa puolesta mainio periyttäjä.
Topin emänisänisä Kirsikkametsän Shelby oli musta tähtipäinen kilparatsu. Ori saavutti elämänsä aikana mainetta ja kunniaa este- ja kenttäratsastuksen parissa ja kävipä se toisinaan näyttelyissäkin. Säkäkorkeudeltaan vaatimattomat 157cm oleva herra ehti saada ennen kuolemaansa vain kaksi jälkeläistä, jotka ovat molemmat tammoja. Hopeakuun Gribaldin emä Carelie AEA:sta ei valitettavasti ole juurikaan tietoa missään tamman internet-sivujen kadottua, mutta tamman suku edusti tiedon mukaan aikoinaan vahvana kilpailuradoilla. Joillakin sukulaisilla on ollut myös huomattavaa näyttelymenestystä.
Topin emänemä Solaris F oli kaunisrakenteinen kimo trakehner tamma. Se jätti menehdyttyään jälkeensä monta jälkeläistä, jotka ovat myöhemmin tulleet merkittävästi esille kilparadoilla. Tamma teki myös itse loistavan uran startaten lähes sata kertaa. Solaris F:n isä WW' Bond Of Major oli näyttävä 161cm korkea ori. Se oli koulutustasoltaan huippuluokkaa, mutta kilpaileminen jäi kuitenkin valitettavasti vähille, kun orilla todettiin olevan hengitystievaivoja. Se oli etenkin orin omistajille kova paikka, sillä siitä odotettiin loisto kilpahevosta. Kilpailu-ura jäi pariin sijoitukseen. WW' Bond Of Major jätti jälkeensä neljä varsaa. Topin emänemänemä Windrose F on kadonnut virtuaalimaailmasta, mutta sen sukujuuret johtavat yhteen virtuaalimaailman tunnetuimmista puoliverisistä jalostusori Star Theme's Baroqueen, jolla riittää niin kisa- kuin jälkeläisnäyttöäkin.

Sukuselvitys © Sidar
Jälkeläiset

Syntymäpäivä » Varsa | Emä » Omistaja
31/07/08 » o. Toxic de Poemé | Nobliata de Poemé » Heidi N.
26/07/09 » t. ML Maryar Hislé | Maya LIN » Calisota/Chao. VRL-02415
02/06/10 » t. Vee's Losing Control | Ivana NON » Cyprial/Verbatrin
01/06/10 » t. Kingston Ilaria | Kingston Lavender » corbin./Kingston Gård
05/01/11 » o. Dacios Lime | Dark Midnight Party » KJ/Lime
05/01/11 » o. Death Eater Mer | Paranoid HWK » Ziki/Cheval Delamer

Kilpailukalenteri

» ERJ:n sijoituksia koossa 75 kpl
» ERJ:n kisastartteja yhteensä 422 kpl (+ porrastetut)

ERJ:n alaiset sijoitukset.
30.04.07 - SuurHeppatalli Tuuliharja - Esteet/ERJ - 50-70cm - 3/129
25.08.07 - Aarnivalkea - Esteet/ERJ - 100-110cm - 5/20
15.09.07 - Shereca - Este/ERJ - 130cm - 6/48
29.09.07 - KaRa - Esteet/ERJ - 150cm - 2/13
20.12.07 - Mêl Seren - Esteet/ERJ - 120cm - 2/41
18.01.08 - Kutsu - Este/ERJ - 80cm - 7/56
18.01.08 - Kutsu - Este/ERJ - 130cm - 4/38
26.01.08 - Kutsu - Este/ERJ - 110cm - 2/60
27.01.08 - Kutsu - Este/ERJ - 120cm - 5/60
22.04.08 - VVR - Esteet/ERJ - 140cm - 6/57
26.04.08 - Karmiini - Esteet/ERJ - 120cm - 1/95
26.04.08 - Karmiini - Esteet/ERJ - 140cm - 4/59
03.05.08 - Mêl Seren - Esteet/ERJ - 160cm - 1/20
03.05.08 - Mêl Seren - Esteet/ERJ - 160cm - 3/20
06.05.08 - Kensington - Este/ERJ - 140cm - 2/22
30.08.08 - ML - Esteet/ERJ - 120cm - 2/31
30.08.08 - ML - Esteet/ERJ - 100cm - 2/30
31.08.08 - ML - Esteet/ERJ - 140cm - 2/22
02.09.08 - Noppakuutio - Esteet/ERJ - 120cm - 3/183
19.09.08 - Maples Stable - Esteet/ERJ - 130cm - 5/36
02.02.09 - Rimeyard - Este/ERJ - 120cm - 1/60
11.02.09 - Airlea Sporthorses - Estee/ERJ - 130cm - 1/30
11.02.09 - Twisty - Este/ERJ - 120cm - 4/19
14.02.09 - Kutsu - Este/ERJ - 110cm - 3/27
26.02.09 - Daftomor - Este/ERJ - 5/40
06.03.09 - Luned - Este/ERJ - 160cm - 6/50
08.03.09 - Silenc - Este/ERJ - 160cm - 1/40
13.03.09 - Shine Warmbloods - Este/ERJ - 150cm - 1/37
17.03.09 - Cosgrove - Este/ERJ - 150cm - 1/33
17.03.09 - Proud - Este/ERJ - 150cm - 2/40
18.03.09 - Moondance - Este/ERJ - 140-150cm - 2/30
24.03.09 - Zavier - Este/ERJ - 150cm - 2/30
26.03.09 - Zavier - Este/ERJ - 150cm - 2/30
16.03.09 - ML - Este/ERJ - 160cm - 2/26
17.03.09 - ML - Este/ERJ - 120cm - 3/40
17.03.09 - ML - Este/ERJ - 140cm - 5/29
19.03.09 - ML - Este/ERJ - 160cm - 4/21
21.03.09 - ML - Este/ERJ - 160cm - 2/24
22.03.09 - ML - Este/ERJ - 120cm - 2/40
22.03.09 - ML - Este/ERJ - 140cm - 6/39
30.05.09 - Tuuliharja - Este/ERJ - 130-140cm - 5/75
31.05.09 - Hiprakka - Este/ERJ - 110-130cm - 4/34
31.05.09 - Rangre - Este/ERJ - 150cm - 1/40
01.06.09 - Harrington - Este/ERJ - 140-150cm - 6/43
05.06.09 - ML - Este/ERJ - 160cm - 3/21
06.06.09 - ML - Este/ERJ - 140cm - 2/21
06.06.09 - ML - Este/ERJ - 160cm - 3/17
08.06.09 - ML - Este/ERJ - 160cm - 2/20
08.06.09 - Kutsu - Este/ERJ - 150cm - 6/59
10.06.09 - ML - Este/ERJ - 120cm - 3/25
10.06.09 - ML - Este/ERJ - 140cm - 1/7
11.06.09 - ML - Este/ERJ - 90cm - 2/37
11.06.09 - ML - Este/ERJ - 120cm - 5/25
20.06.09 - Marcius - Este/ERJ - 150cm - 7/49
28.06.09 - Marcius - Este/ERJ - 160cm - 1/10
29.06.09 - Marcius - Este/ERJ - 160cm - 1/14
08.08.09 - Safir - Este/ERJ - 140cm - 6/82
09.08.09 - Safir - Este/ERJ - 150cm - 4/86
21.08.09 - Steward - Este/ERJ - 160cm - 3/50
22.08.09 - ML - Este/ERJ - 140cm - 1/40
23.08.09 - ML - Este/ERJ - 160cm - 3/40
25.08.09 - ML - Este/ERJ - 140cm - 1/40
27.08.09 - Lexington - Este/ERJ - 150cm - 5/30
29.08.09 - Lexington - Este/ERJ - 110cm - 3/30
29.08.09 - Millionaires - Este/ERJ - 130cm - 4/30
30.08.09 - Lexington - Este/ERJ - 110cm - 4/30
30.08.09 - Lexington - Este/ERJ - 150cm - 4/30
01.09.09 - Lexington - Este/ERJ - 150cm - 5/30
02.09.09 - Lexington - Este/ERJ - 110cm - 4/30
02.09.09 - Lexington - Este/ERJ - 120cm - 2/30
02.09.09 - Lexington - Este/ERJ - 160cm - 5/30
03.09.09 - Lexington - Este/ERJ - 120cm - 1/30
03.09.09 - Lexington - Este/ERJ - 150cm - 4/30
04.09.09 - Shreed - Este/ERJ - 110cm - 2/40
08.09.09 - Dordrecht Stall - Este/ERJ - 160cm - 1/27


Villejen estekilpailujen sijoitukset.
10.04.07 - Nereza - Esteet/VILLIT - 80cm - 1/26
14.10.07 - Mêl Seren - Esteet/VILLIT - 120cm - 3/16 - porkkanapussi
30.10.07 - Adelia Ponies - Esteet/VILLIT - 120cm - 5/19
30.10.07 - Adelia Ponies - Esteet/VILLIT - 130cm - 3/9
07.11.07 - Sympatia - Esteet/VILLIT - 120cm - 3/21


KRJ:n alaiset sijoitukset.
22.04.08 - VVR - Koulu/KRJ - Vaativa A - 3/74
27.04.08 - Karmiini - Koulu/KRJ - Helppo B - 5/94
27.04.08 - Karmiini - Koulu/KRJ - Vaativa B - 7/100 80.8%
12.04.09 - Islandica - Koulu/KRJ - Vaativa A - 2/31
03.06.09 - Kielletty - Koulu/KRJ - Vaativa A - 4/50
29.06.09 - Neverland - Koulu/KRJ - Vaativa A - 9/100
30.06.09 - Rowland - Koulu/KRJ - Vaativa A - 4/29
09.08.09 - Rowland - Koulu/KRJ - Vaativa A - 2/40
10.08.09 - Rowland - Koulu/KRJ - Vaativa A - 5/40


Villejen näyttelyiden sijoitukset.
30.04.07 - Chennye - Näyttelyt/VILLIT - Hevosorit - LKV4/10


Villejen kenttäkilpailujen sijoitukset.
17-19.08.07 - Katve - Kenttä/VILLIT - VaB/125cm/120cm - 2/7 - 400ve,pokaali,ruusuke


Arvostelut, palkinnot ja saavutukset:
21.04.2008 - Yleislaatuarvostelu, huhtikuun tilaisuus - 113p. / YLA2
26.08.2009 - Yleislaatuarvostelu, elokuun tilaisuus - 119p. / YLA2

31.08.2009 - Esteratsastusjaos, Elokuun lisätilaisuus - 117p. / ERJ II
Valmennukset

16.03.07 - Ruthless - Kouluratsastus - Helppo C
» Kommentit: Ori on vielä nuori ja kehittyy. Peräänanto ei vielä hirmu hyvin onnistu, vaikka herra selvästikin parhaansa yritti ja kaikkensa antoi. Aluksi hiukan jännittyneisyyttä ja jäykkä kummastakin kyljestä, mutta kun saa rentoutumaan niin kyllä se hevonenkin alkaa sieltä suuntautumaan eteen alas. Jäykkyyskin katosi ihmeen helposti, mutta töitä sai senkin asian eteen tehdä. Lopputunnista ori oli aika rauhallinen ja alkoi jo kulkea rentoutuneesti. Neuvonani olisi, että menkää herran ehtojen mukaan niin herkkä kun hevonen on. Sillä tavoin saa asiat paremmin läpi. Muuten ihmeen mukavan oloinen poika, yhteistyö sujui ratsastajan ja hevosen välillä ihan ok. Jatkakaa samaan malliin!

17.03.07 - Liigajoukko - Esteratsastus - 60-100cm
» Kommentit: Topi oli alkutunnista hieman jännittynyt ja ei oikein osannut keskittyä. mutta jo puolessa välissä se kumminkin rentoutui ja tuli kuulolle. Topilla on mukava hyppytyyli, mutta Nasu saisit hieman harjoittaa tuota esteistuntaasi, istut hieman pystyssä. Mutta olette loistava parivaljakko, ja yhteistyö pelaa!

25.04.07 - KK Puhallus - Kouluratsastus - Helppo A
» Kommentit: Yhteistyö: 9, Hevosen kuuntelu: 8, Ratsastajan käyttäytyminen: 9<

29.04.07 - KK Puhallus - Esteratsastus - 100cm
» Kommentit: Yhteistyö: 10, Hevosen kuuntelu: 9, Ratsastajan käyttäytyminen: 9

2.05.07 - KK Puhallus - Esteratsastus - 100cm
» Kommentit: Yhteistyö: 8, Hevosen kuuntelu: 7, Ratsastajan käyttäytyminen: 7

5.05.07 - KK Puhallus - Esteratsastus - 100cm
» Kommentit:

7.05.07 - KK Puhallus - Kouluratsastus - Helppo A
» Kommentit: Yhteistyö: 8, Hevosen kuuntelu: 7, Ratsastajan käyttäytyminen: 7

9.05.07 - KK Puhallus - Kouluratsastus - Helppo A
» Kommentit:

26.05.07 - Artificial - Kouluratsastus - Helppo B
» Kommentit: Topi oli valmennuksen aikana hieman levoton. Kulki pää korkealla, eikä oikein malttanut työskennellä. Avotaivutukset menivät hyvin, alkoihan se Topikin hieman rauhoittua. Hevonen muuttui rennoksi ja kuuliaiseksi ratsastajalle. Ratsastaja oli kärsivällinen ja rento, joka auttoi Topia keskittymään. Loppua kohti taivutukset paranivat kerta kerralta. Vastalaukat sujuivat kivasti, kaula alkoi hakea muotoa ja hevonen kantoi itseään hienosti. Ratsastajan käsi oli hiljaa ja istunta pehmeä.

27.05.07 - Artificial - Esteratsastus - 80-90cm

» Kommentit: Myös estevalmennus sujui hyvin. Topi oli innoissaan mukana ja yritti kaikkensa. Esteille tulitte hieman liian lujaa, mutta itse hypyt olivat mahtavia! Ensikerralla enemmän pidätteitä, ja hypyssä ratsastaja voisi alkaa hakemaan katsetta jo seuraavalle esteelle, jotta matkalle ei tulisi niin paljon mutkia. Lopussa esteitä nostettiin, ja silloin Topi keskittyi aivan satasella ja kuunteli hyvin ratsastajaansa. Ratsastaja myötäsi hyvin, ja esteistunta oli loppua kohdin paljon alkua parempi.

31.05.07 - Silk Silver - Esteratsastus - 50-100cm
» Kommentit: Hypättiin hevosten taitojen mukaan erilaisia tehtäviä. Topi kuunteli koko ajan ratsastajaansa ja ratsukko toimi muutenkin erinomaisesti yhteen. Ori esitti tunnin aikana monia hyviä hyppyjä, mutta välillä vauhtia oli hieman liikaa ja hypyistä tuli laakeita jolloin puomitkin putosivat. Ratsastukseen ja etenkin kontrolliin enemmän tarkkuutta!

4.06.07 - Nereza - Esteratsastus - 130-150cm

» Kommentit: Topi oli maneesiin tullessaan jo valmennuksen 'diiva'. Ori pörhisteli kaikelle ja erikoisesteitä hypätessä sitä sai käskeä ihan kunnolla lopettamaan pelleilynsä. Hevonen kuitenkin meni tehtävät moitteettoman hyvin, ratsastaja osaa asiansa ja ratsasti Topia hyvin kaikille tehtäville. Topilla on hyvä hyppytyyli ja sillä on selvästi lahjoja, vaikka se onkin hyvin nuori.

9.06.07 - Rewjan - Kouluratsastus - Helppo B
» Kommentit:

10.06.07 - Hovimäki - Esteratsastus - Oman tason mukaan
» Kommentit: Topin kanssa käytiin valmennuksen aikana läpi vähän isompaa rataa. Korkeutta esteillä pidimme ainakin 150cm. Alkuun kuitenkin verryttelimme pienemmillä esteillä, mutta Topista näki, ettei se jaksanut kiinnostua pieniestä esteistä vaan ryntäili vähän läpikin. Menimme ennen radan hyppäämistä vielä muutamia yksittäisiä harjoituksia, mutta sen jälkeen aloitimme hyppäämään rataa. Topi hyppäsi radan komeasti, sillä on hyvä hyppytyyli! Hienoa työskentelyä!

5.08.07 - Vökull - Kouluratsastus - Vaativa B
» Kommentit: Ratsastus tyylisi on ihailtava ja istunta täydellinen. Ei voi hevosenkaan askelija tässä haukkua, upeat lennokkaat liikkeet. Välillä ori haluaisi lipsua töistään, mutta se haluaa kuitenkin aina yrittää parhaansa. Oikeakierros sujuu orilta huomattavasti paremmin, vasemmalle oli joitakin ongelmia ja näitä me hiottiin enimmäkseen. Voltteja vasempaankierrokseen, taivutukset ja pohkeet mukana. Takaosa ei tahtonut pysyä mukana ja tätä on vielä hiottava paljon.

1.09.07 - Oriasema Ässä - Esteratsastus - 110-130cm
» Kommentit: Topi hyppäsi hyvin jo verryttelyssä, johon korotin teille esteitä ristikosta 90cm asti.

06.09.09 - Sofia H. - Kouluratsastus - Vaativa B-A
» Kommentit: Topia ei ainakaan tämän valmennuksen perusteella olisi millään voinut uskoa oriiksi, sen verran kiltiltä ja yhteistyökykyiseltä poika tänään vaikutti. Alkuverryttelyt käynteineen, raveineen, laukkapyrähdyksineen, voltteine ja kulmankatkaisuineen ei ollut ammattilaisen elkein työskentelevälle Topille haaste eikä mikään, se taipui notkeasti kumpaankin suuntaan ja oli kaiken aikaa herpaantumattoman kuuliainen avuillesi. Ennen kaikkea mainitsemisen arvoinen asia oli kuitenkin koottu käynti; harvoin olen saanut seurata hevosta, joka kulkisi niin tarmokkain askelin kaula elegantisti kaarella. Myös ravi ja laukka olivat kaiken aikaa hallitut ja silmiä hivelevän tyylipuhtaat. Siirtyminen peruutuksesta laukkaan ei aluksi tahtonut oikein sujua, sillä oria ei olisi tänään millään huvittanut peruutella tai pysähdellä hetkeksikään. Laukanvaihto askeleessa sujui sen sijaan varsin mainiosti, kuten myös avo- ja sulkutaivutukset. Valmennuksen "kohokohtana" treenasimme puolipiruettia, jolle oli hyvät edellytykset kun muisti miten tasaista ja rentoa oriin askellus oli laukassa ollut. Ensimmäisestä puolipiruetista tuli melkoisen laaja, toisella kerralla se onnistui jo huomattavasti pienempänä. Kolmannella yrittämällä en enää löytänyt suorituksestanne mitään valittamisen aihetta, joten siihen oli oikein hyvä lopettaa muutenkin niin hienosti mennyt valmennus. Loppukaneetiksi on sanottava, että pelasitte koko rankan treenin ajan upeasti yhteen ja toisinaan tunnuitte jopa osaavan lukea toistenne ajatukset. Syvä keskinäinen luottamus oli myöskin selkeästi havaittavissa, eikä tietenkään pidä unohtaa sitä intoa ja huimaa keskittymiskykyä, jolla niin sinä kuin ratsusikin tartuitte jokaiseen valmennuksen aikana annettuun tehtävään. Ei muuta kuin sen kun vain jatkatte samaan malliin ja hieman ehkä vielä työstätte peruutuksesta laukkaan siirtymistä, niin teillä on kaikki mahdollisuudet päästä miten pitkälle ikinä vain haluatte!
Takaisin alkuun Siirry alas
 
MS Doesn't Matter
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Kadonneet virtuaalihevoset :: Puoliveriset :: Orit ja ruunat-
Siirry: