Kadonneet virtuaalihevoset

Virtuaalimaailmasta kadonneiden hevosten tietojen säilytyspaikka. Foorumi ei omista hevosten tietoja eikä niiden tekstejä.
 
PääsivuPääsivu  PortaaliPortaali  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisään  

Jaa
 

 isl-o. Blakkur frá Tiðimel

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
wishmaster
Vierailijaisl-o. Blakkur frá Tiðimel Empty
ViestiAihe: isl-o. Blakkur frá Tiðimel   isl-o. Blakkur frá Tiðimel EmptyPe Huhti 11 2014, 12:57

Blakkur frá Tiðimel

VH02-030-9054
islanninhevosori
kulomusta, 134cm
om. Grettir
kasv. Tiðimel Stud, Islanti
synt.15.02.2005, k. 5.1.2007
5-käyntinen

Arvonimet: ARJ-III, esiktk, GS2

Luonne

Yleisesti Blakkur on kiltti, mutta hieman itsepäinen herra. Otuksesta löytyy tarpeen vaatiessa myös orimaisuutta, mutta onneksi vain lievästi. Blakkur on ehdottomasti tutustumisen arvoinen ilmestys, jonka kanssa ei ole tylsää. Jos herralle itselleen iskee tylsyys, alkaa se viihdyttää itseään mitä erilaisimmin keinoin. Esimerkkinä mainittakoon vaikkapa pään heiluttaminen hulluna puolelta toiselle tai hoitajan naama peseminen nuolemalla.

Hoitaessa Blakkur yleensä vain nuokkuu paikallaan. Silloin tällöin se saattaa nostaa päätään ja hirnahtaa iloisesti kavereilleen. Blakkurin harjaus onnistuu moitteetta, mutta kavioita herra ei suostu nostamaan aivan helpolla. Herraa saa sitten kunnolla maanitella ja lahjoa nostamaan kavioitaan. Sitten kun hoitaja näyttää täysin kyllästyneeltä Blakkur nostaakin kiltisti kavionsa ja antaa puhdistaa ne. Blakkurin kanssa ei ole ongelmia satuloidessa,mutta silloin tällöin herra ei haluaisi suitsia päähänsä eikä kuolaimia suuhunsa.

Ratsastaessa Blakkur on menevä, mutta ei liian energinen. Blakkur kuuntelee ratsastajaa oikein mukavasti ja tekee useimmiten mitä tämä tahtoo. Mutta joskus herra päättääkin ettei haluakaan laukata tai ravata. Silloin Blakkur vain kävelee, eikä välitä ratsastajan pohkeiden annosta tai raipasta mitään. Useimmiten herran kanssa ei kuitenkaan ole ongelmia. Blakkurilla on oikein mukavat askellajit, sen töltti ja passi ovatkin todella hieno kokemus. Kaikenkaikkiaan Blakkur on ihanan tasainen ja varma ratsastettava.

Ajaessa Blakkur on melko itsepäinen. Herra ei ole mikään paras kärryponi, koska ei millään haluaisi mennä kärryjen eteen. Muutaman toivottoman yrityksen jälkeen Blakkur yleensä kuitenkin suostuu menemään niiden eteen, tosin erittäin vastahakoisesti. Muuten herran ajaminen onnistuu oikein kivasti, mitä nyt joskus Blakkur saattaa hieman ryöstää ja yrittää tiputtaa matkustajat kyydistä.

Muiden hevosten seurassa Blakkur on oikea pomottelija. Se haluaisi olla lauman johtaja ja haastaakin useimpien hevosten kanssa riitaa. Useimmiten tosin käy niin että herra häviää tappeluissa ja ei pääsekään johtajaksi. Tammojen kanssa Blakkur tulee todella hyvin toimeen.

Jälkeläiset

Dropi frá Syndur ori s. 13.4.06
Hreindýr frá Moons ori s. 16.05.2006
Frami frá Grettir ori s. 5.7.06
Ásdís frá Grettir tamma s. 10.8.06
Mandla frá Rindi tamma s. 30.11.06

Sukutaulu

i. Bleikur frá Tiðimel
ii. Bára frá Áusturkót
ie. Aldis frá Tiðimel

e. Álfadís frá Brekkufelli
ei. Reykir frá Keflavik
ee. Salka frá Keflavik

Blakkurin isä Bleikur on Islannissa melko tunnettu ori. Nyt jo ruunana eläkepäiviään viettävä Bleikur on 5-käyntinen ja ehti saavuttaa useita voittoja mm. Landsmtissa. Bleikur menestyi myös Gaedingakeppneissä. Varsoja orin alta on yli 100, kovan luokan kisaratsuista tuntihevosiin. Ori on kantakirjattu Islannissa I-palkinnolla, ja sen varsoista on vieläkin kova kysyntä.
Blakkurin isoisä Bára oli 4-käyntinen, melkeinpä tavallinen tallaaja. Helpon luonteensa ansiosta se toimi lähes koko ikänsä harrasteratsuna, ja kisasi vain helppoja luokkia. Sen alta on 4 varsaa (kaikki samasta tammasta); 3 tammaa sekä Bleikur. Mittavia saavutuksia sille ei kisauransa aikana kertynyt. Blakkurin isoäiti Aldis taas oli 5-käyntinen ja kisasi jonkun verran Gaedingakeppnejä kohtuullisella menestyksellä. Kantakirjaukseen asti sitä ei ehditty viedä ennen sen luokkaantumista ja lopettamista. Varsoja se ehti saada 7 ennen kuolemaansa.

Emä Álfadís on 5-käyntinen, II-palkinnolla kantakirjattu tamma. Huippusuvusta polveutuva Álfadís ehti kisata Landsmtissa vuosia menestyksekkäästi ennen valitettavaa jännevammaa, joka pakotti sen siirtymään kevyeen harrastekäyttöön. Varsoja se on saanut 8 kappaletta, ja kahta poikkeusta lukuunottamatta kaikki kisaavat hienolla menestyksellä eripuolella maailmaa.
Álfadíksen isä Reykir asuu Saksassa ja on kantakirjattu Islannissa sekä Saksassa I-palkinnolla. Ennen vientiään Saksaan ori ehti jättää jälkeensä päälle 50 varsaa, joita on viety Islannista myös muihin maihin. Reykir periytti 5-käyntisyyttä noin joka toiselle jälkeläisistään ja aikoinaan sen varsoista maksettiin huikeita summia. Álfadíksen emä Salka puolestaan asuu Ruotsissa, missä se on kantakirjattu III-palkinnolla. Salka on 4-käyntinen, mutta se ei ole vaikuttanut negatiivisesti menestyksekkääseen kisauraan Ruotsissa ja Islannissa. Salka viettelee eäkepäiviään vanhan pariskunnan pihatossa muiden ikähevosten kanssa.

Kilpailutulokset
Blakkur kisasi 44 kisat ja sijoittui niistä 9:ssa. Kalenteri poistettu 28.8.07.
Takaisin alkuun Siirry alas
 
isl-o. Blakkur frá Tiðimel
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Kadonneet virtuaalihevoset :: Ponit :: Muut ponirodut-
Siirry: