Kadonneet virtuaalihevoset

Virtuaalimaailmasta kadonneiden hevosten tietojen säilytyspaikka. Foorumi ei omista hevosten tietoja eikä niiden tekstejä.
 
PääsivuPääsivu  PortaaliPortaali  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisään  

Jaa
 

 ori Rage Dall

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Sanna E.Viestien lukumäärä : 4
Join date : 09.04.2014

ori Rage Dall Empty
ViestiAihe: ori Rage Dall   ori Rage Dall EmptyKe Huhti 09 2014, 09:17

RAGE DALL

shetlanninponi, ori
synt. 11.12.2003
trn, liinaharja, 104 cm

Luonne

Rage Dall, iirin kielellä sokea raivo, on voimakastahtoinen shetlanninponiori, joka tietää mitä haluaa ja milloim haluaa. Orin kanssa saa katsella tarkkaan mitä tekee, sillä jos Rage ei pidä tekemisistäsi, napsuvat hampaat vaarallisen lähelle. Liinaharjainen Rage on suloinen näky varmastikin monen lapsen mielestä, mutta liian lähelle oria ei kannata aloittelijoiden ja pienten lasten kannata mennä. Rage on äksymmän puoleinen, äkkipikainen oripoika joissain asioissa, joka ei voi sietää liikaa hyörinää ympärillään. Rage osaa kuitenkin joskus, hyvinä päivinään, olla oikein suloinen ja hellyttävä ori, joka kaipaa huomiota siinä missä muutkin hevoset ja ponit.

Hoidettaessa Ragen kanssa saa useimmiten tapella kuin hymyillä iloisena kun ori seisoo kiltisti paikoillaan. Itsepäinen ori inhoaa suuresti harjaamista, eikä etenkään pidä kovista harjoista. Yleensä harjattaessa Rage on vain sidottava väkipakolla mahdollisimman lyhyelle, jotteivät hampaat napsu hoitajan käsivarsiin. Ragen kanssa on opittava löytämään yhteiset pelisäännöt joka asian suhteen, mutta hoitamisen kanssa säännöt on löydettävä nopeasti. Kavioita puhdistettaessa Rage yrittää parhaansa mukaan saada itseään irti, joten hommaan tarvitaan voimaa ja päättäväisyyttä. Tapoja kannattaa yrittää kitkeä orista pois, sillä tulevaisuudessa käytöksestä voi olla haittaa enemmän kuin uskotaan. Varusteiden kanssa muuttuu Ragen suhteen ääni kellossa. Ori seisoo kaikessa rauhassa paikoillaan korvat hörössä ja odottaa suorastaan sinun varustavan itsensä. Ori ottaa kuolaimet suuhunsa ilman näykkimistä ja satulankaan kanssa ei aiheuta ongelmia. Tämä saattaa alkuaikoina olla suurikin yllätys, mutta aikanaan oppii ymmärtämään Ragen äkkipikaista, ailahtelevaista luonnetta.

Ratsastettaessa äkkipikainen ruutitynnyri osoittaa rodeohevosen virkaa, sillä oitis selkään noustessa Rage aloittaa oman pään mukaan menemisen. Rage nimittäin saattaa heti sinun ollessasi selässä heittää aikamoiset pukit, aloittaa rodeoshow’n ilman ensimmäistäkään liikkeelle lähtökehotusta. Ragen energinen puoli ilmaantuu vasta nyt näkyviin, sillä ori saattaa riehua muutamankin tunnen yhteen kyytiin ilman häivääkään väsymyksestä. Aikanaan Rage saattaa rauhoittua, mutta selkään vaaditaan tässä vaiheessa erittäin kokenut ja päättäväinen ratsastaja. Oikean ratsastajan käsissä nimittäin saadaan Ragesta esiin oikea shetlanninponien estetykki. Kouluun eivät Ragen hermot riitä laisinkaan ja maastossa ori kuumenee jopa enemmän kuin kentällä tai maneesissa. Käytettävä martingaalia ja suojia joka jalassa ratsastettaessa.

Talutettaessa on vuorossa jälleen yllättäviä käänteitä, sillä Rage astelee vierellä kuin sunnuntaikävelijä pää yleensä vieläpä alhaalla roikkuen. Harvemmin Ragea edes kiinnostaa mihin suuntaan olla matkalla. Mutta muiden seuraan päästessään palaa jälleen tuo tuttu äkäpussi paikalle. Äkkipikainen pikku ori saa isommatkin hevoset hämmästymään käytöksellään, sillä Ragella on tapana osoittaa heti alussa kuka määrää - eikä koko ole missään nimessä este. Ragen kanssa kannattaa siis usein katsoa keiden seuraan ori laitetaan, muuten voi olla seurassa tappelu shettiksen ja ties kuinka suuren orin tai ruunan välillä. Ragen kiinnisaaminen ei ole vaikeaa, sillä ori odottaa kiltisti paikoillaan, jos vain nimellä kutsutaan ja kädessä on riimunnaru.

Saako olla ailahtelevainen Rage Dall? No, tässä on! Orin mieliala vaihtelee päivän mittaan usein, eikä ennalta osaa määrittää, millä tuulella orin karsinastaan löytää aamuisin. Mutta Rage on Rage ja omanlainen persoonansa, jonka kanssa täytyy vain löytää yhteiset säännöt…!

Evm-suku

i. Rage Ìon
e. Àilleacht an Domhain

Jälkeläisiä

M.L. Chocolate Smile, synt. 31.3.2011
M.L. Her Crucial Rag, synt. 26.3.2011
M.L. Royal Doll, synt. 9.4.2011
Takaisin alkuun Siirry alas
 
ori Rage Dall
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Kadonneet virtuaalihevoset :: Ponit :: Shetlanninponit-
Siirry: