Kadonneet virtuaalihevoset

Virtuaalimaailmasta kadonneiden hevosten tietojen säilytyspaikka. Foorumi ei omista hevosten tietoja eikä niiden tekstejä.
 
PääsivuPääsivu  PortaaliPortaali  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisään  

Jaa
 

 Hovi-Niko

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Admin
Admin


Viestien lukumäärä : 21
Join date : 15.03.2014

Hovi-Niko  Empty
ViestiAihe: Hovi-Niko    Hovi-Niko  EmptyLa Maalis 15 2014, 09:20

Hovi-Niko KTK-III, YLA2, SLA-III
VH04-018-2402

Hovi-Niko, tuttujen kesken Niko
suomenhevosori, rautias, 154cm
syntynyt 15.11.2007
rekisterinumero VH-42402
yleispainotteinen, koulurustaso Vaativa B, 120cm
kasvattanut Atte Saarinen / nykyinen omistaja Kisshu, Katvusto

Meriitit
SLA-III 66p - palkinto toukokuun 2008 tilaisuudesta
KTK-III 65p - syyskuun 2008 Suomenhevosorien kantakirjatilaisuus
YLA2 (35+37+30+35 = 137p) - lokakuun 2008 yla tilaisuudesta (uusinta)

--

Suku
Isä Mikon Kalteva
ii. Kuparin Mikko (Kuparinen x Kimma)
ie. Rakkauden Kaaos (Vinkuja x Rinteen Raja)

Mikon Kalteva on Nikon komea isä. Kalle on korkeudeltaan 149cm, tummanruunikko ja aika omapäinen ori. Tosin ori on enemmikseen valjakkopainoisesta päästä, joten onkin sitten jostainpäin maailma Niko perinyt varsinaisia valjkakkohevosen liikkeitä. Tosin Niko ei ole koskaan samaistunut olla rauhallinen ajaessa, kun taas Kalle oli hyvin rauhallinen aina, oli sitten kyseessä työhevosen puuhat tai kilpailutilanne. Kilpailuissa ei kumminkaan ole Kalle paljoakaan ollut, vain muutamissa. Nykyisin Kalle on jalostusorina ja siitähän se sitten jatkaa myös samalla eläkeikään.

Kuparin Mikko oli siis Kallen isä, jota kutsuttiin tuttujen kesken Mikoksi. Tämä ori oli kyllä alkuun ravuri, mutta koska alkoi tulemaan pitkiä laukkoja säännöllisesti, alettiin Mikkoa kouluttamaan ratsuksi. Mikko on kulomusta, 150cm korkea ja jokseenkin ruunamainen ori. Jalostuspuuhissa käytetään ja koska Mikko on kovin hyvä käytöstavoiltaan on se useimpien tammojen omistajien mieleen.

Kuparinen on Mikon isä, joka on ravipainotteinen ori. Sillä jäi kumminkin kilpailu-ura lyhyeen onnettomuuden takia, jonka jälkeen Kuuppa oli vain jalostuskäytössä sukunsa puolesta. Orista tuli kumminkin kelpo valjakkohevonen kotitallille. Kimma oli myös ravuri, upea tamma joka sai itäsuomessa raviratojen ennätyksiä nimiinsä, tamma ei kumminkaan jaksanut niinkään ravata pitkiä matkoja ja sillä alettiin ajamaan lyhyempiä matkoja kun ikää karttui ja lopulta tamma päätyi kokonaan siitospuolelle.

Rakkauden Kaaos olikin sitten Mikon kaltevan emä, tamma oli 154cm korkea ja rautiaan värinen ratsu. Tamman suku oli pidemmältä puolelta myös työhevospainotteista, mutta sen vanhemmat olivat ratsuja. Raisalla oli tapana kilpailla kouluratsastusta, mutta se ei vakiintunut kilparatsuksi, vaan se myytiin 15-vuoden iässä hevossiittolaan. Lopulta siittolan omistajalla tuli rahapulmia ja Raisalle piti etsiä uusi koti. Tamman nykyistä kotia ei ole tiedossa.

Vinkuja, Raisan isä oli yksityinen hevonen. Sillä ei kierretty kilpailuissa, mutta näyttelyissä kyllä, orilla oli nimittän 9-vuoden iässä ansaittu KTK-II palkinto. Vikellä on sen jälkeen ollut vähän enemmän jalostuspuuhia, mutta edelleen se on toiminut yksityisenä hevosena. Rinteen Raja eli Raija oli aluksi yksityinen kilpahevonen, se oppi pahoja tapoja kun sillä teetettiin varsoja sen ollessa 7-10 vuotias. Sen jälkeen omistaja myi tamman "kelvottomana kisaratsuna" uuteen kotiin, jossa tamma sai parempaa kohtelua ja sen tavat paranivat, sen jälkeen Raijasta tuli upea kouluratsu jonka kaula oli kaaressa ja se teki kiltisti töitä aina normaalillakin ratsastustunnilla.

Emä Hovi-Henna
ei. Hovi-Toivo (Virran Tomppeli x Anna-Liisa)
ee. Aimoannos Armoa (Nikkeli x Antiikki)

Hovi-Henna, Henna oli siis Hovisten siittolassa asuva tamma, jonka historiasta ei pahemmin tiedetä, alkuun kun tamma saapui oli se hienossa kunnossa joten siitä tehtiin kenttäratsu, se oppi helposti uusia koulukoukeroita ja omistajat pitivät tammasta. Lopulta sen hyvä rakenne tuotti menestystä nätttelyissä ja tamma palkittiin KTK-III palkinnolle. Henna on nykyisin edelleen Hovisten siittolassa ja nyt sitä vuokrataan ratsuksi nuorelle lupaavalle kilparatsastajalle.

Hovi-Toivo, eli siis Tapsa on rautias, 145cm korkea herra, jolla on toivoton kompleksi heittää jokainen ratsastaja alas selästä. Alkuvuosina ori oli vaikea käsitellä, mutta sitten se sai kunnollista koulutusta ja käytöstavat löytyivät monien mutkien kautta. Orilla ei kummnikaan alettu kilpailemaan, sillä se oli kovin riskialtis tilaisuuksiin joissa se olisi kovin lähellä muita hevosia. Tapsa on ollut KTK-tilaisuudessa, mutta selvisi siitä huonoin pistein koska sen rakenne oli nesteytynyt juuri tilaisuutta ennen.

Virran Tomppeli, Tommi oli vähän kettumainen ori, joten se ruunattiin 8 vuoden iässä. Alkuun sitä haluttiin pitää hyvän näyttelymenestyksenkin nimissä orina, mutta kun se sai KTK-III palkinnon ajateltiin ettei se rakenne kumminkaan edistä jalostuskäyttöä. Anna-Liisa eli siis Lissu oli normaali kilparatsu, jolla kisattiin kenttäratsastusta, mutta ajan tullessa se vanheni ja raihnastui. Tammasta tuli ratsastuskoulun siitoshevonen, mutta yhtenä onnettomana astutuskertana trailerissa ollut Lissu joutui onnettomuuteen ja tamma jouduttiin lopettamaan jotta se pääsisi tuskistansa eroon.

Aimoannos Armoa, Armori on kimo pitkäharjainen 149cm korkea tamma, joka oli hieno esteratsu. Armori kilpaili parhaimmillaan alueluokissa 100cm ja kansallisissa kilpailuissa se on kerran kilpaillut 110cm:ssä. Armori peri paljon sijoituksia ja siitä tuli lopulta upea esteratsu, nykyisin se on siitoshevosena ja se on kiertänyt näyttelyissä saaden kakkos ja kolmospalkintoja.

Nikkeli, eli Nikke on esteratsu, jonka alkuvuosista ei tiedetä, orista on tiedossa vain se, että se on ollut aikoinansa siittolassa ja että ori on vaihtanut omistajaa useammin kuin mitä sen sukulaisia on tiedossa. Antiikki on työhevostamma, kimo väriltään ja on vain 144cm korkea. Tamma oli alkuun metsätöissä, mutta sitten siitä tuli lapsiperheelle ajohevonen, eli siis seurahevonen perheen nuorimmille.

--

Luonne
Niko on yleisesti hevosten ja ihmisten seurassa todella rasittava, se ensinnäkin aluksi voi vaikuttaa voimakastahtoiselta juntilta, joka ei jaksaisi millään lopettaa vaikka kuinka komennetaan. Esimerkiksi se jää kuopimaan maata ruokinta aikoina ja pitämään kovaa ääntä, ihan kuin se ruoka karkaisi Nikon nenän edestä vielä joskus muualle kuin sen mahaan. Siitäkin huolimatta tutustumalla oriin voit löytää siitä erilaisen ja mukavan, rehellisen ja reippaan suokin puolen.

Hoitotilanteissa Niko on ehkä sitten jälleen vähän parannettavissa, mutta se alkaa jo kumminkin tottumaan karsinassa seisomiseen riimunnarussa kiinni, eikä saa enään mitään kohtauksia. Niko saisi mieluiten olla nimittäin kiinni useimmissa tilanteissa, sillä tulee kumminkin helposti mieleen karkaaminen tai vähintäänkin hiljallinen kävely karsinasta ulos. Niko ei kutia mahasta tai muualtakaan, mutta sillä on silti asenne-ongelmia kavioiden nostamisessa. Etujalkoja Niko ei mieluusti nostaisi, vaan nojaa vahvasti painollaan päälle, nostaessa etujalkaa voi Niko vetääkkin jalkaa pois kädestä. Takajalkoja nostetaan, muttei kumminkaan pidetä ihan viimeiseen saakka ylhäällä. Satulan kanssa Niko ei tee mitään, se odottaa rauhassa että alkaa suitsiminen. Suitsiessa Niko nimittäin saa parhaan mahdollisuuden livahtaa pois ja se on usein puolessa välissä käytävää siinä samalla kun hoitaja tappelee vastaan suitsiensa kanssa. Niko nostaa päätä ylös, mutta kumminkin on kalastettavissa aika hyvin takaisin jos on itse pitkä.

Kyllä lastauksessa saisi usein olla tarkkana, Niko on todella herkkä ja se suorastaan pelkää kuljetusta. Se on todella arka paikka Nikolle, siksi se tarvitsee jonkin läheisen tai muuten todella tiukkamielisen taluttajan. Niko saattaa kävellä lastauslavalle asti hyvin, sitten se pysähtyy ja jää tuijottamaan koppiin. Älä katso oria missään nimessä silmiin, silloin Niko lähtee helposti kääntymään omia aikojaan nopeasti pois lavalta. Onneksi Niko ainakin tunnin haparoinnin jälkeen rohkenee mennä, kannattaa vähän puhua tai jotain jotta ori rentoutuu. Lekurissa Niko on yllättävän rauhallinen, mutta silti todella metka. Se katselee ympärilleen rauhattomasti ja se jännittää uutta ihmistä, siksi suosittelemme ottamaan Nikon tapauksissa yhteyttä vain tuttuihin lekureihin. Kengityksessä Nikolla menee hyvin, se ei jaksa itse oikein pitää jalkaa joten se on aina vähän lunkisti ja etsii paikkaa johon nojata.

Niko on oiva kouluratsu, ori on oikein irtonainen liikkeiltään ja se taipuu hyvin ja tottelee hyvin pieniä apuja ja on suusta pehmeä. Niko on rehti ratsu, eikä se saa mitään kilareita kesken tunnin. Käynti on pehmeä, mutta sitäkin saa joskus terästää raipalla tai ääniavuilla. Ravi on helppo pidentää isoksi, nopeaksi ja tarmokkaaksi. Normaali ravi on pehmeä ja hyvä istuakkin, etenevä sekin on, mutta Niko selvästi jää laahaamaan takaosaa normaalissa ravissa. Koottu hidas/keskiravi on usein kevyt askel joka venyy hyvin eteenpäin ja jossa Nikon kaula pääsee hyvin peräänantoon painamatta kuolaimelle. Laukka on hyvä, pyöreä ja Niko alkaa helposti ottamaan vauhtia hiljalleen lisää. Niko kumminkin muuttuu rauhallisesta ratsusta villiin, kuumenevaan ja vaudikkaaseen ratsuun kun vaihdetaan esteratsastukseen. Esteillä kumminkin hallittavissa, eikä saa nostaa kättä liikaa tai repiä suusta, niin on kyllä helposti Niko heittämässä alas selästä. Esteillä Niko on valpas ja se saattaa tuijottaa esteitä samalla kun kiihdyttää niille. Niko ei pelkää kumminkaan kirkkaita esteitä, se voi kylläkin kieltää vesiesteelle todella helposti ja on oltava tarkkana kilpailuissa, ettei ratsastaja saa kylpyä kaiken kukkuraksi.

Koulukilpailuissa Niko on ratsastaessa aina mukana, se ei jää murehtimaan maailman menoja tai ohi meneviä tammoja, se hakeutuu peräänantoon ja kuuntelee ratsastajan apuja hyvin. Se on todella hieno kouluratsu, kilpailuissa ori saattaa vähän jäädä jäykäksi kaulasta kumminkin väistöissä ja kaarteissa, joten kannattaa ratsastaa ori pohkeille hyvin ja katsoa ettei se ala oikomaan, sitä se tuskin kumminkaan yrittää tehdä verkassa. Esteillä ori jännittää, jo muutama este saa sen jäykäksi ja yritä ratsastaa se pehmeäksi ja vireiseksi ennen rataa niin kyllä siinä on tekemistä, onneksi Niko on kovin nopeasti ratsastettavissa, niin radalla se ei ainakaan aluksi sitten hyydy, vaan se pysyy lämpimänä aika hyvin, mutta kannattaa silti katsoa ettei se nuku kun saapuu radalle.

---

Kilpatulokset
43 ERJ sijoitusta, 36 KRJ sijoitusta, 12 KERJ sijoitusta, 21 VVJ sijoitusta

10.04.2008 // KRJ kutsu // Helppo C -> 4/32
10.04.2008 // KRJ kutsu // Helppo B -> 5/35
09.04.2008 // KRJ kutsu // Helppo A -> 5/31
10.04.2008 // KRJ kutsu // Helppo C -> 2/23
17.04.2008 // KRJ kutsu // Helppo A -> 5/37
17.04.2008 // KRJ kutsu // Helppo C -> 6/36
24.04.2008 // KRJ kutsu // Helppo A -> 4/102
24.04.2008 // KRJ kutsu // Helppo B -> 3/102
24.04.2008 // KRJ kutsu // Helppo A -> 2/102
26.04.2008 // KRJ kutsu // Helppo B -> 6/77
26.04.2008 // KRJ kutsu // Helppo B -> 8/77
29.04.2008 // KRJ kutsu // Vaativa B -> 1/48
04.05.2008 // KRJ kutsu // Helppo A -> 3/29
04.05.2008 // KRJ kutsu // Helppo C -> 4/49
04.05.2008 // KRJ kutsu // Helppo A -> 1/29
06.05.2008 // KRJ kutsu // Helppo B -> 3/81
06.05.2008 // KRJ kutsu // Helppo B -> 2/81
12.05.2008 // KRJ kutsu // Vaativa A -> 4/20
13.05.2008 // KRJ kutsu // Helppo A -> 3/40
13.05.2008 // KRJ kutsu // Helppo A -> 6/40
13.05.2008 // KRJ kutsu // Vaativa B -> 3/36
13.05.2008 // KRJ kutsu // Helppo A -> 3/36
15.05.2008 // KRJ kutsu // Helppo A -> 7/129
18.05.2008 // KRJ kutsu // Helppo A -> 3/56
31.05.2008 // KRJ kutsu // Helppo B -> 1/56
31.05.2008 // KRJ kutsu // Helppo A -> 3/56
13.06.2008 // KRJ kutsu // Helppo B -> 8/71
03.06.2008 // KRJ kutsu // Helppo B -> 4/56
03.06.2008 // KRJ kutsu // Helppo B -> 4/56
13.06.2008 // KRJ kutsu // Helppo B -> 7/60
14.06.2008 // KRJ kutsu // Helppo B -> 2/71
14.06.2008 // KRJ kutsu // Helppo A -> 9/83
17.06.2008 // KRJ kutsu // Helppo A -> 1/40
27.06.2008 // KRJ kutsu // Vaativa B -> 3/50
24.09.2008 // KRJ kutsu // He A > 5/46
15.10.2008 // KRJ kutsu // He A > 2/19

04.04.2008 // ERJ kutsu // 110cm -> 4/21
16.04.2008 // ERJ kutsu // 110cm -> 4/21
16.04.2008 // ERJ kutsu // 100cm -> 1/32
16.04.2008 // ERJ kutsu // 100cm -> 4/32
17.04.2008 // ERJ kutsu // 110cm -> 4/24
17.04.2008 // ERJ kutsu // 90cm -> 5/30
28.04.2008 // ERJ kutsu // 80cm -> 3/44
28.04.2008 // ERJ kutsu // 80cm -> 4/44
29.04.2008 // ERJ kutsu // 110cm -> 1/50
29.04.2008 // ERJ kutsu // 100cm -> 5/46
29.04.2008 // ERJ kutsu // 110cm -> 1/30
12.05.2008 // ERJ kutsu // 110cm -> 4/18
12.05.2008 // ERJ kutsu // 120cm -> 1/15
12.05.2008 // ERJ kutsu // 110cm -> 1/18
16.05.2008 // ERJ kutsu // 110cm -> 4/23
16.05.2008 // ERJ kutsu // 80cm -> 3/29
20.05.2008 // ERJ kutsu // 70cm -> 2/17
20.05.2008 // ERJ kutsu // 70cm -> 1/15
22.05.2008 // ERJ kutsu // 120cm -> 5/26
03.06.2008 // ERJ kutsu // 100cm -> 5/45
03.06.2008 // ERJ kutsu // 110cm -> 5/37
03.06.2008 // ERJ kutsu // 100cm -> 4/45
03.06.2008 // ERJ kutsu // 110cm -> 4/37
10.06.2008 // ERJ kutsu // 110cm -> 2/18
10.06.2008 // ERJ kutsu // 100cm -> 4/27
10.06.2008 // ERJ kutsu // 110cm -> 2/18
10.06.2008 // ERJ kutsu // 110cm -> 3/18
10.06.2008 // ERJ kutsu // 100cm -> 2/27
10.06.2008 // ERJ kutsu // 100-110cm -> 3/21
13.06.2008 // ERJ kutsu // 100cm -> 5/26
02.05.2008 // ERJ kutsu // 100cm -> 4/89
06.07.2008 // ERJ kutsu // 90cm -> 1/25
28.07.2008 // ERJ kutsu // 90-100cm -> 8/81
02.08.2008 // ERJ kutsu // 90cm -> 4/36
02.08.2008 // ERJ kutsu // 90cm -> 5/36
14.08.2008 // ERJ kutsu // 100cm > 4/39
20.08.2008 // ERJ kutsu // 110cm > 1/39
20.08.2008 // ERJ kutsu // 110cm > 5/39
22.08.2008 // ERJ kutsu // 100cm > 6/41
25.08.2008 // ERJ kutsu // 80cm > 2/31
25.08.2008 // ERJ kutsu // 100cm > 1/23
25.08.2008 // ERJ kutsu // 100cm > 1/23
20.09.2008 // ERJ kutsu // 110-120cm > 1/16
24.09.2008 // ERJ kutsu // 90cm > 1/55
28.06.2008 // NJ Team Wick // sh orit -> LVK4, KUMA, JS
30.06.2008 // NJ Tropica // s(p)h orit > BIS1, MVA-SERT, JS

12.04.2008 // KERJ kutsu // helppo luokka -> 1/17
15.04.2008 // KERJ kutsu // helppoluokka -> 2/26
12.06.2008 // KERJ kutsu // 20km CCI/CIC IV 4/30
19.06.2008 // KERJ kutsu // CCI/CIC II -> 4/30
24.06.2008 // KERJ kutsu // CCI/CIC I -> 1/23
01.07.2008 // KERJ kutsu // Helppoluokka -> 1/10
18.07.2008 // KERJ kutsu // CCI/CIC III -> 5/32
02.08.2008 // KERJ kutsu // Helppoluokka -> 3/22
18.08.2008 // KERJ kutsu // tutustumis > 3/24
18.08.2008 // KERJ kutsu // CCI/CIC III > 5/30
28.08.2008 // KERJ kutsu // tutustumis > 1/30

18.04.2008 // VVJ kutsu // noviisi yhdistetty -> 2/29
16.05.2008 // VVJ kutsu // noviisi yhdistetty -> 1/16
18.06.2008 // VVJ kutsu // vaativa yhdistetty -> 1/7
20.06.2008 // VVJ kutsu // vaikea hevosvaljakko -> 2/15
28.06.2008 // VVJ kutsu // noviisi tarkkuuskoe -> 2/10
21.07.2008 // VVJ kutsu // vaativa yhdistetty -> 4/20
25.07.2008 // VVJ kutsu // vaativa yhdistetty -> 1/28
01.08.2008 // VVJ kutsu // vaikea yhdistetty -> 3/15
01.08.2008 // VVJ kutsu // vaikea yhdistetty -> 1/16
01.08.2008 // VVJ kutsu // vaikea yhdistetty -> 1/18
01.08.2008 // VVJ kutsu // vaikea yhdistetty -> 1/21
01.08.2008 // VVJ kutsu // noviisi yhdistetty pari -> 1/10
12.08.2008 // VVJ kutsu // vaikea yhdistetty > 1/11
05.09.2008 // VVJ kutsu // noviisi yhdistetty pari > 2/10
14.09.2008 // VVJ kutsu // vaativa yhdistetty > 1/40
20.09.2008 // VVJ kutsu // vaativa yhdistetty pari > 1/5
20.09.2008 // VVJ kutsu // vaikea koulu > 1/10
26.09.2008 // VVJ kutsu // noviisi yhdistetty > 2/27
16.10.2008 // VVJ kutsu // noviisi yhdistetty > 1/25
20.10.2008 // VVJ kutsu // noviisi yhdistetty > 1/25
24.10.2008 // VVJ kutsu // noviisi yhdistetty pari > 3/10


Viimeinen muokkaaja, Admin pvm Pe Heinä 18 2014, 00:12, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun Siirry alas
http://vhevoset.foorumi.biz
 
Hovi-Niko
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Kadonneet virtuaalihevoset :: Suomenhevoset :: Orit ja ruunat-
Siirry: